Πέμπτη 17 Απρίλη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Διαπραγματεύσεις παράλληλα με την απεργία στον δήμο του Μπέρμιγχαμ

Συνεχίζεται στη Βρετανία η πολυήμερη απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου του Μπέρμιγχαμ ενάντια στις προωθούμενες μειώσεις μισθών και απολύσεις 200 οδηγών απορριμματοφόρων.

Τη Δευτέρα το σωματείο «Unite» απέρριψε την τελευταία προσφορά της δημοτικής αρχής, μετά από αρκετές βδομάδες απεργίας, χαρακτηρίζοντάς την «εντελώς ανεπαρκή», καθώς μεταξύ άλλων δεν πρότεινε καμία λύση απέναντι στις επικείμενες απολύσεις και στις μειώσεις μισθών.

Σύμφωνα με το σωματείο, ορισμένοι εργαζόμενοι θα χάσουν έως και 8.000 λίρες (περίπου 9.500 ευρώ) τον χρόνο λόγω του σχεδίου αναδιάρθρωσης της υπηρεσίας αποκομιδής των σκουπιδιών.

Η Αντζελα Ρέινερ, αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης, εμφανίστηκε να διαβεβαιώνει ότι εντός της βδομάδας θα αρχίσει ο καθαρισμός των δρόμων. Ο στρατός κλήθηκε να παράσχει «υποστήριξη», αλλά δεν έχει αναπτυχθεί «κανένας στρατιώτης» σε συνοικίες της πόλης.

  • Χτες, στο μεταξύ, το Ανώτατο Δικαστήριο στη Βρετανία αποφάσισε ομόφωνα ότι ο ορισμός της γυναίκας στη νομοθεσία του 2010 «για την ισότητα» αναφέρεται στο βιολογικό φύλο. Η απόφαση αφορούσε το κατά πόσο ο εν λόγω νόμος εφαρμόζεται και σε τρανς άτομα που έχουν πιστοποιητικό αναγνώρισης φύλου ως γυναίκες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ