Τρίτη 4 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 61
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΡΟΑΤΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ 0-1
Λύτρωση στην επανάληψη

Ενα γκολ ήταν αρκετό για το Μεξικό να πάρει αυτό που ήθελε απέναντι στην Κροατία. Τη νίκη με 1-0 και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του 7ου ομίλου. Οι Μεξικανοί παίζοντας πολύ έξυπνα το σύστημα των αντεπιθέσεων, δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους Κροάτες, οι οποίοι δεν έδειξαν σε καμία περίπτωση ότι έχουν τις δυνατότητες να επαναλάβουν τις εμφανίσεις και την πορεία του 1998. Ηγέτης των νικητών ήταν ο επιθετικός της Βαγιαδολίθ Μπλάνκο που δημιούργησε τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις στην κροατική άμυνα, ενώ ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη ευστοχώντας σε πέναλτι στο 60`. Την εσχάτη των ποινών την κέρδισε ο ίδιος μετά από ανατροπή του από τον Ζίβκοβιτς.

Πάντως, ό,τι άξιζε από το παιχνίδι ήταν η επανάληψη, μια και το πρώτο μέρος κούρασε τους θεατές, αφού οι δυο ομάδες δεν είχαν ρυθμό και φυσικά το θέαμα απουσίασε. Στο Β` μέρος όμως τα πράγματα άλλαξαν. Από τη μια οι παίκτες του Μεξικού άρχισαν να ανεβάζουν την ταχύτητα και την απόδοσή τους, ενώ οι Κροάτες έκαναν φιλότιμες προσπάθειες χωρίς όμως ουσία κυρίως χάρις στις ενέργειες του Ράπαιτς στο κέντρο.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετικόσα, Σίμουνιτς, Τόμας, Ζίφκοβιτς, Γιάρνι, Ρ. Κόβατς, Προσινέτσκι (46' Ράπαιτς), Ν. Κόβατς, Σόλντο, Σούκερ (62' Σάριτς), Μπόκσιτς (67' Στάνιτς).

ΜΕΞΙΚΟ: Πέρεζ, Μαρκέζ, Βίντριο, Καρμόνα, Τοράντο, Μοράλες, Λούνα, Μερκάντο, Καμπαλέρο, Μποργκέτι (68' Χερνάντεζ), Μπλάνκο (79' Πανέλτσια).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ