Τετάρτη 5 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ζουν με τον «εφιάλτη» της λειψυδρίας!

Λίγος καιρός απομένει μέχρι την έναρξη της αρδευτικής περιόδου κι οι Θεσσαλοί αγρότες ζουν με το φόβο των καταστροφών στις καλλιέργειές τους λόγω της λειψυδρίας. Οι προβλέψεις των αρμοδίων υπηρεσιών είναι δυσοίωνες και υπολογίζεται ότι, φέτος, το έλλειμμα του νερού στην περιοχή της ευθύνης του ΤΟΕΒ Πηνειού θα φτάσει στα 40 εκατομμύρια κυβικά, ενώ μειωμένα, σε σχέση με την περσινή περίοδο, είναι και τ' αποθέματα νερού στη λίμνη Πλαστήρα.

Εκτός από την αγωνία για τ' αποτελέσματα της λειψυδρίας -- πέρσι στη Θεσσαλία χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών καταστράφηκαν και οι πληγέντες αγρότες δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα -- πολλοί Θεσσαλοί αγρότες απειλούνται και με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, επειδή δεν μπορούν να ξοφλήσουν τα χρωστούμενα στους ΤΟΕΒ.

Μάλιστα, ο ΤΟΕΒ Πηνειού, όπως δήλωσε ο πρόεδρός του, Δ. Χαρμάνης, έδωσε εντολή σε νομικούς συμβούλους για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων 40 αγροτών επειδή αδυνατούν να ξοφλήσουν τις οφειλές τους, για τις οποίες η προθεσμία που είχαν πάρει έληξε το Σάββατο 1 του Ιούνη. Για τους υπόλοιπους αγρότες που έχουν οφειλές -- οι υποθέσεις τους εκδικάζονται στα δικαστήρια -- η προθεσμία εξόφλησης που τους δόθηκε από τον ΤΟΕΒ λήγει στις 20 του Ιούνη.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι και το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολο για τους αγρότες της Θεσσαλίας. Την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία δεν υλοποιεί τ' αναγκαία αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα -- εκτροπή του Ανω Ρου του Αχελώου, Φράγμα Σμοκόβου, λίμνη Κάρλα κ.ά. -- για να εξυπηρετήσει το στόχο της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που είναι το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ