Κυριακή 9 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γύρω από μια παραίτηση...

Δε γνωρίζω αν στις περιορισμένες γνώσεις του υπουργού Υγείας ανήκει και η γνώση της αγγλικής γλώσσας, που, σύμφωνα με τον ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ, δυσκολεύει την πορεία του απόφοιτου της οδοντιατρικής Λαλιώτη, για την πρωθυπουργία. Ομως, ο τσάμης - σύμφωνα με τους συντρόφους του ΠΑΣΟΚους - την καταγωγή, ελλειμματικός κατά τους φυσιογνωμιστές, εχθρός των μικρομεσαίων επαγγελματιών με τα αντικειμενικά κριτήρια στο υπουργείο Οικονομικών, εξολοθρευτής των μικρών δήμων και κοινοτήτων ως φοροεισπράκτορας και "χαφιές της καθημερινότητας" στο υπουργείο Εσωτερικών, εντολοδόχος του μεσαίωνα στην άρση του λαϊκού χαρακτήρα της ιατρικής περίθαλψης στο υπουργείο Υγείας, γίνεται χρονικά ο πρώτος, στη σημιτική εποχή, υπουργός που καταθέτει, με την έμμεση παραίτησή του, από την πολιτική που υπηρέτησε με νύχια και με δόντια, την πρόθεσή του να διεκδικήσει την αρχηγία στο ακρωτηριασμένο μετά την προβλεπόμενη ήττα ΠΑΣΟΚ. Δε θα είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Στα κίνητρά του, όμως, υπάρχει κοινός τόπος με τους άλλους μελλοντικούς συνυποψηφίους του.

Ας δούμε πρώτα τα προσωπικά κίνητρα της προσχηματικής παραίτησης. Το απίθανο της επανεκλογής του, επειδή το ΠΑΣΟΚ θα υποστεί συντριπτική ήττα (δική του εκτίμηση) και αυτός, αντιπαθητικός και αντιπαραγωγικός, είναι «αδύναμος κρίκος».

Η προσωπική του ήττα στην αντιπαράθεση με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, με αφετηρία και τέρμα την ιδιοποίηση των δυνατοτήτων του ΙΚΑ και την εκμετάλλευση των αναγκών των ασφαλισμένων του.

Κοινός τόπος με τους άλλους υποψήφιους σωτήρες του ΠΑΣΟΚ και κατ' επέκταση του έθνους, είναι η φερεγγυότητα και αξιοπιστία του, που πηγάζει από την πολύχρονη προϋπηρεσία του ως υψηλόβαθμου υπαλλήλου της πλουτοκρατίας στα ανώτατα κυβερνητικά αξιώματα.

Φτάνουν όμως αυτά, χωρίς λίγα αγγλικά, ή έστω ψεύτικη διατριβή επί καθηγεσία στην ΟΔ Γερμανίας, για να γίνεις αρχηγός σε μια Δημοκρατία της Μπανανίας, που δεν παράγει ούτε καν μπανάνες;


Μ. ΞΥΛΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ