Τετάρτη 5 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία στην «ΑΓΕΤ Ηρακλής»

Τη δεύτερη 24ωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στην «ΑΓΕΤ Ηρακλής ΙΙΙ» (πρώην Τσιμέντα Χαλκίδας), του πολυεθνικού ομίλου της «LAFARGE», διεκδικώντας προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων εργασίας. Αντιδρούν επίσης στην έλλειψη μέτρων προστασίας του εργασιακού και του ευρύτερου περιβάλλοντος, από την τσιμεντόσκονη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστών, του ταξικού κινήματος, η τακτική των συνδικαλιστών των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στη διοίκηση του σωματείου, στοχεύει στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων, καθώς μέχρι σήμερα έχουν αποδεχτεί τις εργολαβίες, τις «οικειοθελείς» αποχωρήσεις και στο θέμα της υγιεινής και ασφάλειας έχουν τηρήσει «ερμαφρόδιτη» στάση.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Προοδευτική Συνδικαλιστική Συνεργασία» (δεν εκπροσωπείται στο ΔΣ του σωματείου), στην τελευταία συνέλευση για τη ΣΣΕ, ήρθε στην επιφάνεια ένα κείμενο της εργοδοσίας, το οποίο απέκρυψαν οι δυο παρατάξεις και με το οποίο ζητά την κατάργηση των ειδικοτήτων, την αλλαγή τους και την είσοδο των εργολάβων στο σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας. Η παράταξη καλεί το ΔΣ να δώσει στη δημοσιότητα το κείμενο ενημερώνοντας τους εργαζόμενους. Επιπλέον, πρόσφατα με ανακοίνωσή της η διοίκηση του σωματείου καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο «πρόγραμμα LEA» της γαλλικής πολυεθνικής «LAFARGE» και να αγοράσουν μετοχές με ειδικούς όρους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ