Πέμπτη 6 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 62
Τηλεόραση
Μπροστά σε ανοιχτά προβλήματα

Σημαντικά ζητήματα - και μάλιστα μετά την ψήφιση του νόμου για το «βασικό μέτοχο» - έχει ν' αντιμετωπίσει το νέο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που αναμένεται να τοποθετηθεί και επίσημα ίσως την ερχόμενη βδομάδα που θα έχει επιστρέψει από την Κίνα ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαππας. Προβλήματα όπως, μεταξύ άλλων, τα πιστοποιητικά διαφάνειας και οι τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας. Είναι φυσικά άγνωστο ακόμη, εάν η κυβέρνηση και ενόψει μάλιστα εκλογών, θελήσει να δώσει άδειες εθνικής εμβέλειας. Ως γνωστόν, το ΕΣΡ έκρινε το διαγωνισμό άγονο γιατί υπήρχε πρόβλημα στο «πόθεν έσχες» των τηλεοπτικών σταθμών. Ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαππας έχει δηλώσει πως θα γίνει επαναπροκήρυξη των αδειών. Το ΕΣΡ επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα έλλειψης προσωπικού, καθώς και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Η σύνθεση του νέου ΕΣΡ ήδη ανακοινώθηκε επίσημα από τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη στις 30 του Μάη, μετά από την ομόφωνη απόφαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής. Το νέο ΕΣΡ ορίστηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Συντάγματος και του νόμου για το ΕΣΡ. Είναι 7μελές, δεν υπάρχουν αναπληρωματικά μέλη και ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Τα άλλα μέλη του ΕΣΡ είναι πλήρους απασχόλησης. Η θητεία του προέδρου και του αντιπροέδρου είναι τετραετής. Δεν ισχύει το ίδιο για όλα τα υπόλοιπα μέλη αφού, κατά την πρώτη συγκρότηση του ΕΣΡ δύο μέλη διορίζονται για πλήρη θητεία, δηλαδή για τέσσερα χρόνια και τρία για τριετή θητεία. Ο καθορισμός του χρόνου θητείας των μελών γίνεται με κλήρωση που διενεργείται πριν από την έκδοση της απόφασης του διορισμού. Η κλήρωση ήδη πραγματοποιήθηκε στις 31 του Μάη.

Η σύνθεση του νέου ΕΣΡ έχει ως εξής: Πρόεδρος είναι ο τέως αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Λασκαρίδης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Δημήτρης Χαραλάμπης. Μετά από κλήρωση τριετής είναι η θητεία των μελών του ΕΣΡ, Ιριδας Αυδή, Αργύρη Καρρά και Ροδόλφου Μορώνη. Τετραετής είναι η θητεία της Εύης Δεμίρη και του Γιάννη Παπακώστα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ