Παρασκευή 7 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 65
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Συνδικαλισμός» του «εθελοντισμού»

Πλήρως ενταγμένη στο ιδεολόγημα της αστικής τάξης περί «εθελοντισμού», το οποίο δεν αφορά μόνο στο 2004, είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία διοργανώνει, αύριο και μεθαύριο στην Ολυμπία, τη βαρύγδουπη... εκδήλωση «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ. Ο εθελοντισμός ως έκφραση Πολιτισμού και Δημοκρατίας».

Εκτός από την... «εθελοντική» προσφορά της στην προπαγάνδιση αυτού του αντιδραστικού κυβερνητικού «φρούτου», η ΠΟΣΥΠΠΟ εμφανίζεται περισσότερο «προωθημένη» και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αφού, η «συνδιάσκεψή» (!)της αποσκοπεί και στην «οριοθέτηση του πλαισίου της εθελοντικής παρουσίας των εργαζομένων στο ΥΠΠΟ». Δηλαδή, όχι μόνο αποδέχεται ή προτείνει να υπηρετήσουν οι εργαζόμενοι του υπουργείου τις πολυεθνικές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και «τσάμπα». Ισως, ακόμη, να προτείνει και την «εθελοντική» τους «προσφορά» στο ίδιο το αντικείμενο της εργασίας τους!

Βέβαια, σε μια απόπειρα να αποφύγει τις - αναμενόμενες - αντιδράσεις σ' αυτή την απαράδεκτη «λογική» της, η ΠΟΣΥΠΠΟ ζητά να... «οριοθετηθεί το πλαίσιό» της...

Το γεγονός ότι το κεφάλαιο μέσω του «εθελοντισμού» και της «κοινωνικής προσφοράς», επιδιώκει, μεταξύ άλλων, και την απαραίτητη για την κερδοφορία του κοινωνική συναίνεση στην εκμετάλλευση, είναι «λεπτομέρειες» που «δεν» αφορούν την πλειοψηφία, του - κατά τ' άλλα - «συνδικαλιστικού» οργάνου των εργαζομένων στο ΥΠΠΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ