Κυριακή 9 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Συνέχεια «στα εργαστήρια κατασκευής πολέμων». Πώς και από ποιους σχεδιάστηκε ο εμπρησμός του Ράιχσταγκ. Στόχος, το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα. Ο Γκέρινγκ σχεδιάζει και καθοδηγεί. Η αποκάλυψη του προβοκάτορα. Η δίκη της Λιψίας.(σελίδα 13)

Επανήλθε το θέμα των διακρατικών οικονομικών παρεμβάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο πλαίσιο άσκησης της περιφερειακής πολιτικής, με τη μορφή των λεγόμενων και Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης, στην επικαιρότητα. Αιτία της προβολής, οι επιστολές του Κοινοτικού επιτρόπου Μ. Μπαρνιέ, που αναφέρουν ότι η Διεύθυνσή του δεν αναγνωρίζει υπερβάσεις στους προϋπολογισμούς των έργων του Β` ΚΠΣ, συνολικού ύψους 500 δισ. δραχμών. (σελίδες 14 - 15)

Πρόσχημα για την προστασία του περιβάλλοντος είναι η αναγωγή σε κανόνα διεθνούς δικαίου από τις μεγάλες καπιταλιστικές χώρες των πιο βάρβαρων αντιλήψεων, όπως το εμπόριο ρύπων. (σελίδες 16 - 17)

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι πρέπει να αισθάνονται ο Βλαντιμίρ Πούτιν και οι εκπρόσωποι της νεότευκτης ρωσικής αστικής τάξης για την αξιολόγηση των επιδόσεων τους απ' τα δύο μεγάλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, αφού εκτίμησαν ότι η ρωσική οικονομία έχει γίνει «οικονομία της αγοράς». (σελίδα 19)

Βουλγαρία: «Φωτιά» αρχίζει να παίρνει το εργατικό κίνημα. Σε φάση ανάκαμψης, το κομμουνιστικό κίνημα. Για πρώτη φορά μετά τις ανατροπές, εκλέγεται κομμουνιστής δήμαρχος. (σελίδες 26 - 27)

Ισως μία παράμετρος, εξαιρετικά αποκαλυπτική σχετικά με το χτύπημα στους δίδυμους πύργους στις ΗΠΑ, δεν είναι μόνον η απόκρυψη των προειδοποιήσεων ή «η κακή επικοινωνία μεταξύ του FBI και της CIA», αλλά κυρίως οι αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις των ύπατων Αμερικανών αξιωματούχων, του Μπους περιλαμβανομένου, αλλά και η απόκρυψη ή συγκάλυψη ορισμένων συγκεκριμένων περιστατικών και στοιχείων. (σελίδες 28 - 29)

Μολονότι το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για το πετρέλαιο της Αφρικής δεν είναι όψιμο, τελευταία μοιάζει να παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, με δεδομένη τη μεσοπρόθεσμη εξάντληση πετρελαίου από χώρες του Περσικού Κόλπου. (σελίδα 31)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ