Πέμπτη 13 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Κλιμάκια και... γνώμη

Και τυπικά, όπως αναμενόταν, «εγκρίθηκε» με τη διατύπωση της γνώμης του χτες από το νέο Εθνικό Συμβούλιο, ο διορισμός από την κυβέρνηση των μελών του νέου ΔΣ της ΕΡΤ. Τη θέση της Εύης Δεμίρης, που είχε προταθεί για μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, αλλά τελικά επιλέχθηκε για μέλος του ΕΣΡ, κατέλαβε η καθηγήτρια Χριστίνα Ντουνιά. Στη χτεσινή ακρόαση των νέων μελών του ΔΣ της ΕΡΤ δεν παραβρέθηκε ο σκηνοθέτης Γιάννης Χουβαρδάς και γι' αυτό, όπως είπε ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, το ΕΣΡ δεν μπόρεσε να σχηματίσει γνώμη και η απόφαση ανήκει στον υπουργό Τύπου.

Διαδικαστικά ήταν στην ουσία και τα υπόλοιπα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε το ΕΣΡ στη χτεσινή πρώτη του συνεδρίαση. Θέματα που αφορούν τη δημιουργία των Ειδικών Κλιμακίων στα οποία -σύμφωνα με το νόμο- θα προεδρεύει ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Χαραλάμπης. Συγκροτήθηκαν έξι κλιμάκια που είναι τα εξής: 1. Δεοντολογίας και εξέτασης παραπόνων πολιτών, μέλη του οποίου θα είναι ο Αργύρης Καρράς και ο Ροδόλφος Μορώνης. 2. Εξέτασης αιτήσεων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και καταγγελιών με μέλη την Εύη Δεμίρη και τον Ροδόλφο Μορώνη. 3. Κοινωνικών μηνυμάτων με μέλη τον Γιάννη Παπακώστα και την Ιριδα Αυδή. 4. Αναζήτησης δυνατοτήτων μετρήσεων τηλεθέασης (ανάλογα με την τηλεθέαση θα επιβάλλονται και τα πρόστιμα) με μέλη την Εύη Δεμίρη και τον Γιάννη Παπακώστα. 4. Ελέγχου και Διαφάνειας που θα έχει και την ευθύνη των πιστοποιητικών, με μέλη την Ιριδα Αυδή και τον Αργύρη Καρρά. Και τέλος το 6ο Κλιμάκιο θα ασχολείται με τον έλεγχο της τήρησης των αρχών της πολιτικής πολυφωνίας και του δικαιώματος πρόσβασης των κομμάτων στις τηλεοπτικές εκπομπές. Μέλη του κλιμακίου θα είναι οι Ροδόλφος Μορώνης και Αργύρης Καρράς.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ τόνισε πως στόχος του νέου οργάνου είναι η εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ουσιαστικά φάνηκε πως είναι ικανοποιημένος από το τηλεοπτικό τοπίο, που δεν το βρίσκει «τόσο φοβερό». Δήλωσε μάλιστα πως πολλά προγράμματα είναι εποικοδομητικά και πως αρκετά δελτία ειδήσεων του φαίνονται «πολύ καλά». Εθεσε μόνο θέμα μεγάλη διάρκειας, όταν είναι γνωστό πως ο χρόνος των κεντρικών δελτίων ειδήσεων στους μεγάλους τηλεοπτικούς τον τελευταίο καιρό έχει μειωθεί. Δεν έδειξε επίσης να ενοχλείται από τα τηλε-σκουπίδια του «Big Brother» και του «Bar» και ιδιαίτερα από τη συνεχή παρακολούθηση των εγκλείστων από κάμερες και μικρόφωνα, λέγοντας πως όσοι «θέλουν να παρακολουθούνται από κάμερες είναι θέμα δικό τους»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ