Παρασκευή 14 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Πέρασαν 55 χρόνια από την εκτέλεση, στα 22 χρόνια του, του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΖΙΝΤΖΙΛΩΝΗ. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας το 1922. Εφηβος εντάχθηκε στο ΕΑΜικό κίνημα και αγωνίστηκε με θάρρος και αποφασιστικότητα ενάντια στους κατακτητές και για την απελευθέρωση της πατρίδας. Υπηρέτησε στην Πολιτοφυλακή.

Μετά την Απελευθέρωση, την ωμή επέμβαση των Αγγλων και τον άγριο διωγμό των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, πιάστηκε και παραπέμφθηκε, μαζί με τον Στέφανο Πλάκα και άλλους τρεις συναγωνιστές τους, στο έκτακτο Στρατοδικείο Τρικάλων.

Καταδικάστηκαν σε 18 χρόνια κράτηση. Αλλά το ίδιο βράδυ, τρομοκράτες, τους πήραν και τους εκτέλεσαν στις 20 Ιούνη 1947.

Στη μνήμη του, η αδερφή του Παρασκευή πρόσφερε: 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», 20 ευρώ στην ΚΟ Τρικάλων και 20 ευρώ στο Παράρτημα Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Στη μνήμη των αδελφών μου, ΑΝΔΡΕΑ - δικηγόρου, ΣΠΥΡΟΥ - γιατρού, ΗΛΙΑ - θεατρικού συγγραφέα και ΠΑΝΟΥ, που πάντα ήταν κοντά στους αγώνες του Κόμματος, προσφέρω 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων, στο ΚΚΕ.

Βασιλική Λυμπεροπούλου, συνταξιούχος οδοντίατρος

* * *

Στη μνήμη της ΑΜΑΛΙΑΣ ΠΕΡΡΑΚΗ και αντί για στεφάνι στον τάφο της, η οικογένεια του δικηγόρου Παναγιώτη Κωνσταντόπουλου πρόσφερε 50 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ