Παρασκευή 14 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προς νέες αυξήσεις στ' ασφάλιστρα

Νέα αύξηση των ασφαλίστρων στους κλάδους αυτοκινήτου, πυρός, και βιομηχανικών κινδύνων προανήγγειλε ουσιαστικά ο διευθύνων σύμβουλος της «Φοίνιξ - Metrolife Εμπορική» Γ. Κώτσαλος, στην ομιλία του κατά την παρουσίαση της νέας εταιρίας που προκύπτει από τη συγχώνευση των δύο ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι ασφαλιστικοί κλάδοι στη χώρα μας είναι υποτιμολογημένοι, οπότε δεν είναι δυνατό να αναμένονται μειώσεις στα ασφάλιστρα, αλλά η εφαρμογή των «κανονικών», κάτι το οποίο συνδέεται με αυξήσεις.

Σ' αυτά τα πλαίσια έκανε αναφορά περί δραματικής αύξησης του αντιασφαλιστικού κόστους, καθώς και στην κάλυψη υψηλών κινδύνων από αντιασφαλιστικές εταιρίες, γεγονός που επιβαρύνει τόσο τις ασφαλιστικές εταιρίες, όσο και τους ασφαλισμένους, επισημαίνοντας ότι ορισμένες βιομηχανίες είναι κατά 20%-30% ανασφάλιστες, λόγω ακριβώς του υψηλού ασφαλιστικού κόστους.

Σε ό,τι αφορά το νέο ενοποιημένο ασφαλιστικό σχήμα της Εμπορικής Τράπεζας, ξεκινά τη δράση του με στόχο την επίτευξη ετήσιων ρυθμών αύξησης παραγωγής 12% έως 15%. Σύμφωνα με το πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα και με βάση τα στοιχεία του 2001, η εταιρία κατέχει σήμερα τη 2η θέση στον κλάδο ως προς την κεφαλαιακή της βάση και την 4η ως προς την παραγωγή της, ενώ το πρώτο πεντάμηνο του 2002 η παραγωγή παρουσιάζει άνοδο κατά 32%. Στους στόχους της νέας εταιρίας είναι να εξασφαλίσει φέτος έσοδα της τάξης των 225 εκατομμυρίων ευρώ, τεχνικό αποτέλεσμα 40 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο κατ' έτος θα αυξάνει κατά 22%, ώστε σε δύο χρόνια να περάσει στην κερδοφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ