Παρασκευή 14 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Κλείνουν οι ... λογαριασμοί

Με το τελευταίο ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον 4ο και στον 8ο όμιλο πέφτει η αυλαία της Α΄ φάσης στο φετινό Μουντιάλ. Η παρέα της φάσης των «16» περιμένει σήμερα τις τελευταίες τέσσερις θέσεις, τις οποίες διεκδικούν θεωρητικά 7 ομάδες. Η μεγάλη μάχη αναμένεται να γίνει στον 8ο όμιλο, όπου τα πράγματα για τις δυο θέσεις είναι ρευστά, με τους τέσσερις συμμετέχοντες να διεκδικούν την πρόκριση. Οι «οικοδεσπότες» Ιάπωνες αντιμετωπίζουν την Τυνησία, ενώ το δεύτερο ζευγάρι είναι Ρωσία-Βέλγιο, όπου αναμένεται σκληρή μάχη. Ιδιαίτερα αγχωτικό αναμένεται να είναι και το φινάλε στον 4ο όμιλο, όπου οι δυο εκπλήξεις, Νότια Κορέα και ΗΠΑ, έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ το φαβορί πριν την έναρξη των αγώνων Πορτογαλία θέλει να κάνει την ανατροπή στο παρά ένα.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Τα πάνω κάτω θέλουν να φέρουν οι Πορτογάλοι κόντρα στους διοργανωτές Κορεάτες, που αρκούνται και στην ισοπαλία. Στους Ιβηρες το κλίμα είναι πολύ καλό μετά την εύκολη νίκη επί της Πολωνίας (4-0) και επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι παρά το δύσκολο της αποστολής τους θα είναι αυτοί που θα χαμογελάσουν. Ο Αντόνιο Ολιβέιρα χαρακτήρισε το σημερινό παιχνίδι τελικό, ενώ θα έχει στη διάθεσή του τους Σόουζα και Ξαβιέ, που επιστρέφουν από τραυματισμό.

Στην αντίπερα όχθη, οι Νοτιοκορεάτες ποντάρουν πολλά στη βοήθεια του κόσμου τους αλλά και στις μέχρι τώρα καλές εμφανίσεις ώστε να φτάσουν στο στόχο τους.

ΗΠΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ

«Εδώ που φθάσαμε είναι κρίμα να γυρίσουμε με άδεια χέρια». Η δήλωση του τεχνικού των ΗΠΑ, Μπρους Αρίνα, αποκαλύπτει το κλίμα που επικρατεί στους Αμερικανούς πριν το καθοριστικό παιχνίδι. Οι ΗΠΑ θέλουν ένα βαθμό ή εάν χάσουν από τους Πολωνούς ήττα της Νότιας Κορέας (αφού είναι πιο κοντά στη διαφορά τερμάτων) με δυο γκολ διαφορά ώστε να πανηγυρίσουν την πρόκριση.

ΒΕΛΓΙΟ-ΡΩΣΙΑ

Οι δυο ομάδες που μέχρι τώρα κάνουν διαγωνισμό στο ποιος «θα βγάλει καλύτερα μόνος του τα μάτια» καλούνται σήμερα να δώσουν έναν αγώνα δίχως αύριο για τον ένα από τους δυο. Οι Ρώσοι βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα αφού με ισοπαλία παίρνουν αυτοί το εισιτήριο. Οσο για τους Βέλγους η «αυτοκτονία» τους κόντρα στην Τυνησία (2-2) τους έφερε σε δύσκολη μοίρα αφού σήμερα η νίκη αποτελεί μονόδρομο.

ΙΑΠΩΝΙΑ-ΤΥΝΗΣΙΑ

Την πρόκρισή τους στον επόμενο γύρο ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν οι εκ των διοργανωτών Ιάπωνες, που τους αρκεί μια ισοπαλία κόντρα στην Τυνησία. Ο τεχνικός τους, Φιλίπ Τρουσιέ, δείχνει να υπολογίζει πολύ τους αξιόμαχους Τυνήσιους, εντούτοις δηλώνει αισιόδοξος για την επιτυχία της ομάδας του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ