Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αποτέλεσμα της κυβερνητικής επίθεσης τα προβλήματα του ΔΕΠ

Συνάντηση του ΚΚΕ με το προεδρείο του ΔΕΠ Οδοντιατρικής

Συνάντηση με το προεδρείο του συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας, είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο Θ. Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ και ο Γ. Νάνος, μέλος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του Κόμματος.

Ο Μ. Παπαγρηγοράκης και Ι. Τζούτζας, από την πλευρά του ΔΕΠ της Οδοντιατρικής ανέπτυξαν τις απόψεις του συλλόγου σχετικά με την αύξηση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ και ειδικότερα της Σχολής τους, τα μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα των μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ, καθώς και ειδικότερα ζητήματα φορολόγησής τους.

Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι μέσα στα πλαίσια της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής των αναδιαρθρώσεων υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου χτυπιέται τόσο ο τομέας της Υγείας - Πρόνοιας - Ασφάλισης, όσο και της Παιδείας. Υπονομεύεται η κοινωνική λειτουργία και αποστολή τους με ευρύτερες αρνητικές συνέπειες, τόσο για τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, αλλά και για τους ίδιους τους εργαζόμενους σ' αυτούς τους χώρους. Τα μισθολογικά, ασφαλιστικά προβλήματα των πανεπιστημιακών, και ιδιαίτερα όσων ζουν αποκλειστικά και μόνο από το μισθό τους --και είναι οι περισσότεροι αυτοί-- είναι υπαρκτά και οξυμένα. Είναι μέρος της γενικότερης κρίσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης και της παραπέρα προσαρμογής τους στις ανάγκες της «αγοράς». Είναι συνειδητή η επιλογή της κυβέρνησης να σπρώξει και να μετατρέψει τα μέλη του ΔΕΠ σε κυνηγούς χρηματοδότησης των ΑΕΙ, σε μεσάζοντες προγραμμάτων αμφίβολης ποιότητας, για τη δήθεν επιβίωση τη δική τους και των ΑΕΙ.

Για την αποτελεσματικότητα του αγώνα τους χρειάζεται να αναδειχτεί το βάθος της κυβερνητικής επίθεσης, να διευρύνουν τους στόχους τους υπερασπίζοντας το δημόσιο και κοινωνικό έργο των πανεπιστημίων, να προσαρμόζουν τις μορφές πάλης τους ώστε να εξασφαλίζεται η συμπόρευσή τους με το φοιτητικό λαϊκό κίνημα, βασικός όρος για τη λύση των προβλημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ