Τρίτη 18 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
4η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Διήμερη περιπλάνηση στη δημιουργία

Από τη γιορτή των μαθητών στην Καισαριανή
Από τη γιορτή των μαθητών στην Καισαριανή
Μια διήμερη περιπλάνηση στη φαντασία, στο όνειρο, στο μεράκι των μαθητών να δημιουργήσουν, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, στην Καισαριανή. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Ενωση Γονέων του Δήμου Καισαριανής, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων, διοργάνωσαν μια ξεχωριστή Μαθητική Γιορτή, ένα βήμα ερασιτεχνικής δημιουργίας για τα παιδιά τους, προκειμένου να διασκεδάσουν, αλλά και να ξεκουραστούν από την ψυχοφθόρα διαδικασία του σχολείου.

Για δύο μέρες ο λαός της Καισαριανής είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το δημοτικό κινηματογράφο «Αιολία» και να χαρούν τα παιδιά πάνω στη σκηνή όταν αυτά τραγουδούσαν, έπαιζαν, μιμούνταν, διακωμωδούσαν την πραγματικότητα με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Κλόουν, χορευτικά, αεροβική γυμναστική, δημοτικοί χοροί, θεατρικά δρώμενα, παντομίμα, αφιέρωμα στον «Μ. Λοΐζο», ήταν μερικά από αυτά που δημιούργησαν οι μαθητές από τα 4ο, 7ο, 6ο, 1ο Δημοτικά, 1ο, 4ο και 5ο Νηπιαγωγείο, 1ο και 2ο Γυμνάσιο, 2ο ΤΕΕ. Ξεχωριστή στιγμή των εκδηλώσεων αποτέλεσε το δρώμενο των ΑμΕΑ, που είχαν αφιερώσει σε όλα τα παιδιά της γης, αλλά και το μουσικό αφιέρωμα από το Πνευματικό Κέντρο.

Οι μικροί επισκέπτες είχαν μάλιστα την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τσουβαλοδρομίες και λουκουμοδρομίες, καθώς και με μία παράσταση καραγκιόζη.

Για την πραγματοποίηση αυτής της μαθητικής γιορτής, όπως επισημαίνει και ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Σπ. Αναστασιάδης, μεγάλη ήταν η συμβολή της δημοτικής αρχής (υλικά, χρήματα, χώρος), που χωρίς αυτή δε θα μπορούσε να στηθεί με επιτυχία, ενώ κοινό αίτημα των γονιών είναι η πριμοδότηση τέτοιων πολιτιστικών δραστηριοτήτων στους σχολικούς χώρους. Μάλιστα, η ταινία «Αστερίξ και Οβελίξ εναντίον Καίσαρα» που προβλήθηκε την πρώτη μέρα ήταν προσφορά του Δήμου. Στη φετινή γιορτή όμως δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν και οι μαθητές των Λυκείων και αυτό, όπως μας εξηγεί η αντιπρόεδρος της Ενωσης Πόπη Λάτα, εξαιτίας της εντατικοποίησης του σχολείου, αλλά και του σκληρού και ψυχοφθόρου εξεταστικού ...Γολγοθά.

Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Καισαριανής Γ. Κατημερτζής, ενώ παραβρέθηκε ο Αμπού Ασάμπα, εκπρόσωπος από την Παλαιστινιακή Πρεσβεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ