Τετάρτη 19 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
Η αγωνία στο κατακόρυφο

Μαγνήτης για τα περισσότερα βλέμματα των φίλων του Μουντιάλ, αναμένεται να γίνει η «τιτανομαχία» ανάμεσα στην Αγγλία και τη Βραζιλία, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες που ανοίγουν την αυλαία των προημιτελικών καλούνται να βγάλουν εις πέρας ίσως τη δυσκολότερη μέχρι στιγμής αποστολή τους, δηλώνουν έτοιμες για το μεγάλο ντέρμπι που θα χαρίσει σε μία από τις δύο το εισιτήριο για την είσοδό τους στα ημιτελικά. Στο μεταξύ, μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί και η αναμέτρηση της Γερμανίας με τις ΗΠΑ.

Οσον αφορά στις άλλες δύο ομάδες που έχουν προκριθεί στους «8», ξεχωρίζει η κόντρα των δυο πιο ευχάριστων εκπλήξεων της φετινής διοργάνωσης, όπου η Σενεγάλη θα αντιμετωπίσει την Τουρκία. Τέλος, η Ισπανία μετά το ΕΪΡΕ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο μιας ακόμη έκπληξης που έχει να κάνει με τους «οικοδεσπότες» Κορεάτες.

Η προημιτελική φάση θα διεξαχθεί το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο.

ΑΓΓΛΙΑ: «Κι όμως μπορούμε»

Συγκρατημένη αισιοδοξία ενόψει του κρίσιμου παιχνιδιού κόντρα στους Βραζιλιάνους επικρατεί στην αγγλική αποστολή. Μετά τον αποκλεισμό αρκετών φαβορί (Γαλλία. Αργεντινή, Ιταλία) οι Εγγλέζοι θεωρούν μοναδική ευκαιρία αυτή που τους παρουσιάζεται. Ιδιαίτερα μάλιστα αν αφήσουν εκτός και τους Βραζιλιάνους, τότε ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος γι' αυτούς. Ενδεικτικό το πώς αντιμετωπίζουν το παιχνίδι με τους «Καριόκας» είναι η παρουσία σύσσωμης της αγγλικής ομάδας στον αγώνα της Βραζιλίας με το Βέλγιο προκειμένου να πάρουν μια πρώτη εικόνα από τους αντιπάλους την Παρασκευή. Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπέκαμ: «Φυσικά και μπορούμε να τους νικήσουμε. Τα πάντα είναι θέμα αυτοπεποίθησης κι εμείς την έχουμε σε μεγάλο βαθμό. Αν ανησυχούσαμε επειδή αντίπαλός μας είναι η Βραζιλία, τότε θα ήταν σαν να βρισκόμασταν πίσω στο σκορ με 1-0, πριν ακόμη ξεκινήσει το παιχνίδι» δήλωσε ο αρχηγός της «γηραιάς Αλβιόνας».

Αισιόδοξος για τον αγώνα κόντρα στη Βραζιλία δηλώνει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ

Sportidea

Αισιόδοξος για τον αγώνα κόντρα στη Βραζιλία δηλώνει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τα βλέμματα στο...1954

Τον καλύτερο οδηγό για τη φετινή Γερμανία φαίνεται να αποτελεί η αντίστοιχη ομάδα του 1954 που κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια κόσμου επικρατώντας στον τελικό της σπουδαίας Ουγγαρία σύμφωνα και με τον αρχηγό των «πάντσερ» Ολ. Καν. Ο διεθνής τερματοφύλακας της Μπάγερν Μονάχου κάνοντας έναν παραλληλισμό των καταστάσεων τότε και τώρα εξήγησε τους λόγους που η ομάδα του '54 αποτελεί το κίνητρο για τους σημερινούς παίκτες. «Υπάρχει ένας παραλληλισμός ανάμεσα σ' εκείνους και σε μας. Τότε, κανείς δεν περίμενε ότι η Γερμανία θα κατακτούσε το τρόπαιο και είναι αλήθεια ότι τώρα, πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ, ελάχιστοι μας έδιναν ελπίδες. Ισως να μπορούσαμε κι εμείς να επαναλάβουμε αυτόν το θρίαμβο» τόνισε ο Ολιβερ Καν.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Προβλήματα για Καμάτσο

Τα φίδια έζωσαν τον προπονητή της Ισπανίας, Αντόνιο Καμάτσο, αφού είδε δυο βασικούς παίκτες του, τον Ραούλ και τον Αμπελάρδο, να μην μπορούν να προπονηθούν. Και οι δύο τραυματίστηκαν στον αγώνα με την Ιρλανδία, όπου οι «φούριας ρόχας» πήραν την πρόκριση μέσω της διαδικασίας των πέναλτι, με αποτέλεσμα να μείνουν και εκτός προπονήσεων. Ετσι είναι πολύ πιθανό να μην αγωνιστούν κόντρα στη Νότια Κορέα το Σάββατο. Πάντως τα ευχάριστα νέα για τον Ισπανό τεχνικό ήταν η επιστροφή στις προπονήσεις του Λουίς Ενρίκε, που ξεπέρασε τον τραυματισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ