Πέμπτη 20 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Στη Σαμοθράκη το 10ο Συνέδριο για τα ΜΜΕ

Για μία ακόμη χρονιά η πανέμορφη Σαμοθράκη θα φιλοξενήσει ένα ακόμη συνέδριο που εστιάζεται στα ΜΜΕ. Από τις 27 μέχρι τις 30 του Ιούνη θα πραγματοποιηθεί το «10ο Δημοσιογραφικό Συνέδριο». Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο νέο τοπίο στα ΜΜΕ και στο θέμα «Ευρώπη και ΜΜΕ».

Ο νομάρχης Εβρου χτες σε συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στην προσπάθεια να διατηρηθεί ο θεσμός, αλλά και στις δυσκολίες να βρεθούν πόροι για τη διοργάνωσή του. Θα συμμετέχουν περίπου 400 δημοσιογράφοι από όλη τη χώρα. Επιλέχθηκαν, όπως είπε, θέματα που έχουν άμεση σχέση με την επικαιρότητα.

Στο συνέδριο μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών ενώσεων, εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, καθώς και ευρωβουλευτές. Τις εργασίες του συνεδρίου θ' ανοίξει ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας. Από το ΚΚΕ θα συμμετέχουν ο ευρωβουλευτής Γ. Πατάκης και ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» και πρώην μέλος του ΕΣΡ Παύλος Αλέπης.

Την Παρασκευή 28 του μήνα η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο θέμα της αναδιάρθρωσης του χώρου των ΜΜΕ, καθώς και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Τη συζήτηση θα συντονίσει η γγ της ΕΣΗΕΑ Νανά Νταουντάκη και θα μιλήσουν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Ζώης, ο Παύλος Αλέπης, ο Νίκος Καϊμάκης, μέλος της ΚΕ του ΣΥΝ. Στην ποιότητα τής ενημέρωσης και στη δεοντολογία θ' αναφερθούν ο διευθυντής της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» Γιώργος Κύρτσος, οι δημοσιογράφοι Αντώνης Δελατόλλας και Μαριάννα Τζιαντζή, ο Ροδόλφος Μορώνης, δημοσιογράφος και μέλος του ΕΣΡ και ο διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας» Σεραφείμ Φυντανίδης. Στο πάνελ θα βρεθούν και οι ευρωβουλευτές Κωνσταντίνος Χατζηδάκης της ΝΔ, Γ. Πατάκης του ΚΚΕ, Μ. Παπαγιαννάκης του ΣΥΝ και Δημήτρης Κουλουριανός του ΔΗΚΚΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ