Παρασκευή 21 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ANTIAΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Με άλλοθι τον ΣΥΝ σε μιάμιση ώρα είχαν ξεμπερδέψει

Από την πορεία των απεργών διαδηλωτών προς τη Βουλή
Από την πορεία των απεργών διαδηλωτών προς τη Βουλή
Σε στενό οικογενειακό περιβάλλον με τη συμμετοχή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Αμπατζόγλου από τον ΣΥΝ ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι στη Βουλή η συζήτηση και των άρθρων του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Ενδεικτικό της υποβάθμισης της συζήτησης είναι το γεγονός ότι οι παρόντες βουλευτές δεν ξεπέρασαν τους δέκα και η συζήτηση κράτησε μόλις μιάμιση ώρα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τελικά δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για το απόγευμα συζήτηση αφού τα άρθρα 5 έως 10 του νομοσχεδίου συζητήθηκαν όλα μαζί στην πρωινή συνεδρίαση.

Ο υφυπουργός Εργασίας Ρ. Σπυρόπουλος, μετά από συνεννόηση προφανώς με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έκανε αποδεκτή τροπολογία των τελευταίων για τα επικουρικά ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων. Στην τροπολογία αναφέρεται ότι αυτά τα Ταμεία ανεξαρτήτως ονομασίας και νομικής μορφής «δύνανται με απόφαση των αρμοδίων οργάνων τους να συνενώνονται σε Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης που θα καλύπτει το προσωπικό ομοειδών επιχειρήσεων. Η λειτουργία του θα διέπεται από τις περί Ταμείων Αλληλοβοήθειας διατάξεις και το καταστατικό του θα καταρτιστεί μέσα σε 18 μήνες από τη συνένωση».

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Ρ. Σπυρόπουλος προχώρησε και σε αναδιατύπωση της παραγράφου 6 του άρθρου 10 σύμφωνα με την οποία: «Υφιστάμενα ταμεία Ασφάλισης τα οποία λειτουργούν ως ΝΠΔΔ ή κλάδοι αυτών που χορηγούν παροχές οι οποίες δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο δημόσιας, κύριας ή επικουρικής ασφάλισης και για τις οποίες καταβάλλονται εισφορές μόνο από τους εργαζόμενους, μετατρέπονται σε ΝΠΙΔ με κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας μετά από αίτηση που υποβάλλει προς αυτά το ΔΣ του εκάστοτε ταμείου».

Οπως ήταν αναμενόμενο, αφού το είχε ήδη διαμηνύσει από τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, η κυβέρνηση απέρριψε όλες τις τροπολογίες που υπέβαλλε ο ΣΥΝ και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτό που έμεινε από την παρουσία του ΣΥΝ στην αίθουσα είναι το άλλοθι που παρείχε στην κυβέρνηση ότι το νομοθετικό έκτρωμα είναι προϊόν διαλόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ