Κυριακή 23 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δύσκολοι καιροί για δημοσιογράφους και χρηματιστές

Απολύσεις ανακοίνωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ρόιτερ». Μειώνουν δραστικά το προσωπικό τους οι χρηματιστηριακές εταιρίες στις ΗΠΑ

Σε 650 απολύσεις εργαζομένων θα προχωρήσει ο βρετανικός όμιλος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και οικονομικών υπηρεσιών το «Reuters», προκειμένου όπως υποστηρίζει «να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους του στην κεντρική του δραστηριότητα».

Οπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, οι απολύσεις αυτές αφορούν σε υψηλά και μεσαία στελέχη και προστίθενται στις 1.600 που είχαν ανακοινωθεί τον περασμένο Οκτώβρη.

Το σύνολο των εργαζομένων στον όμιλο είναι περίπου 20.000. Η αγορά παραμένει δύσκολη, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του «Reuters» Τομ Γκλόσερ, o οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του το καλοκαίρι του 2001 και συνέχισε τονίζοντας ότι «η διοικητική οργάνωση που εφαρμόσαμε τον Ιανουάριο μάς επέτρεψε μεγαλύτερο έλεγχο των δαπανών και επιτάχυνε τη μετατροπή των δραστηριοτήτων μας».

Στη Γουόλ Στριτ

Οι χρηματιστηριακές εταιρείες της Γουόλ Στριτ «εγκαινίασαν» την περασμένη Τετάρτη την περίοδο ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου, τα οποία θα δείξουν πόσο «βαθύς» θα είναι ο επόμενος «γύρος» περικοπών θέσεων εργασίας. Βασική αιτία αυτής της εξέλιξης είναι η συνεχιζόμενη κάμψη της δραστηριότητας σε συγχωνεύσεις και εξαγορές, που αποτελούσε τεράστια πηγή κέρδους για τις επιχειρήσεις. Η δραστηριότητα των χρηματιστηριακών εταιριών στον τομέα παροχής συμβουλών σε θέματα εξαγορών μειώθηκε κατά 47% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, φθάνοντας την αξία των 182,2 δισ. δολαρίων σε σύγκριση με τις συμφωνίες αξίας 341 δισ. δολαρίων της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Ανάμεσα στους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς ομίλους που αναγκάστηκαν να προβούν σε σημαντικές μειώσεις του προσωπικού τους το 2001, ήταν οι «Salomon Smith Barney» της «Citigroup», «Morgan Stanley» και «Credit Suisse First Boston», τμήμα της «Credit Suisse Group». Ο αριθμός των εργαζομένων στις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές εταιρίες της Γουόλ Στριτ μειώθηκε στις 339.471 στα τέλη το πρώτου τριμήνου, σημειώνοντας πτώση 7% από τις 365.381 στα τέλη του 2000, σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Χρηματιστηριακών Εταιριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ