Σάββατο 22 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
28ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πλούσιο το σημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πλούσιο σε προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ είναι το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους σε όλη τη χώρα να γνωρίσουν την πολιτική πρόταση της πρωτοπόρας νεολαιίστικης οργάνωσης για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τη νεολαία, στο πλαίσιο του θεσμού που δένει την πολιτική με τον πολιτισμό, του φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Για σήμερα, Σάββατο, προγραμματίζονται οι εξής εκδηλώσεις:

- Οι μαθητικές οργανώσεις Χαϊδαρίου, διοργανώνουν στον πεζόδρομο του Δάσους, στις 8μ.μ., εκδήλωση για την Παιδεία και τον ελεύθερο χρόνο.

- Στο Λύκειο Καμινίων, στον Πειραιά, ο μαθητικός τομέας διοργανώνει στις 8μ.μ., εκδήλωση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

- Στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, στις 8μ.μ. για τα ναρκωτικά. Θα μιλήσει ο Φάνης Καρκατζούνης, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Θεσσαλονίκης.

- Στην Κόρινθο, στα Καλάμια, στις 8 μ.μ., ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

- Στη Μεσσήνη, στις 8μ.μ., στο κεντρικό πάρκο, με θέμα: «Οχι στη ΝΑΤΟποίηση του αεροδρομίου της Μεσσήνης - Αντιιμπεριαλιστική Δράση Τώρα». Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στο Πάρκο Τούμπας στον Τύρναβο, στις 9μ.μ. για την αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική πάλη. Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά μέλος του ΚΣ.

- Στην Κεντρική πλατεία του Αιτωλικού, στις 8μ.μ., με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και νεολαία». Θα μιλήσει ο Καλώνης Στράτος, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας.

- Η ΝΟ Φλώρινας διοργανώνει μαθητική εκδρομή στο βουνό, με ποικίλες δραστηριότητες (διαγωνισμοί, μουσική, αντιεξετάσεις κ.ά.).

  • Μαθητικό ξεφάντωμα το Σάββατο στα Χανιά στην πλατεία Κοραή στις 8μ.μ.
Εκδήλωση για τους ελεύθερους χώρους

Εξω από μια παιδική χαρά στο Γκύζη, η οποία παραμένει κλειστή εδώ και ένα χρόνο λόγω «ανακαίνισης» έστησαν χτες εκδήλωσή τους οι ΚΝ ίτες και οι ΚΝίτισσες της περιοχής. Με ένα ταμπλό στο οποίο εξέθεταν φωτογραφίες από τις συνοικίες του Γκύζη, καθώς και εγκαταλειμμένους χώρους, όπως αυτός της παιδικής χαράς, και με τη διακίνηση ενός ερωτηματολογίου στους κατοίκους της περιοχής, οι νέοι και οι νέες απαίτησαν οι ελεύθεροι χώροι να ανήκουν στο λαό. Στο σχετικό ερωτηματολόγιο, με αποκλειστικό θέμα τους ελεύθερους χώρους, που διακινούσαν στους περαστικούς τους ρωτούσαν αν υπάρχουν χώροι για να αθλούνται οι νέοι της περιοχής, αν ξέρουν τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει για το πρόβλημα η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», αν θα ήθελαν να δημιουργηθεί Επιτροπή Νέων του Γκύζη, η οποία θα διεκδικεί ελεύθερους χώρους. Στο χώρο λειτούργησε επίσης έκθεση βιβλίου και έκθεση φωτογραφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ