Κυριακή 30 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ψήφο για λαϊκή Αυτοδιοίκηση

Δε στέγνωσε ακόμη το μελάνι της αναγγελίας των εκλογών του Οκτώβρη και τα δώρα -υποσχέσεις - ψεύδη, πέφτουν βροχή. Τρισεκατομμύρια, πακέτα - χρυσά κουτάλια και έργα... Πολλά έργα. Γέφυρες, δρόμοι, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, όμορφη πόλη με πράσινο και χώρους αναψυχής... Ολα αυτά σε μακέτες φυσικά!

Και ενώ από τη μια πλευρά, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, έχουμε και το σοσιαλισμό για καβάτζα, με τον κ. Σημίτη να καταθέτει στεφάνι στις Κορυσχάδες, από την άλλη το ΠΑΣΟΚ διαμηνύει ότι «εξυπηρετούμε τον καπιταλισμό». Οσο για τη ΝΔ, αυτή συνέχεια χύνει κροκοδείλια δάκρυα για το λαό. Επάρατη Δεξιά φωνάζει το ΠΑΣΟΚ, για να κατατροπώσει τη ΝΔ, που δεν έχει καμία διαφορά με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ που υπερθεματίζει. Συγκοινωνούντα δοχεία είναι.

Δούρειος Ιππος λοιπόν ο δικομματισμός για το κεφάλαιο. Ομως για το τεράστιο δημόσιο χρέος, τσιμουδιά. Σιωπή επίσης για την ανεργία του 13%, για τη φτώχεια. Αλλά μιλιά και για το πόσο κοστίζει στον Ελληνα πολίτη η «δωρεάν» παιδεία, η νοσοκομειακή του περίθαλψη, κλπ, κλπ.

Δεν αλλάζουμε πολιτική» διακηρύττουν και οι δυο. ΝΑΙ στο κεφάλαιο, που αυξάνει κάθε χρόνο τα κέρδη του 200 - 400%. Ενώ για το λαό αυξήσεις 2,5% και που τα παίρνουν πάλι πίσω. Ο δικομματισμός, με το μονόδρομο της ΕΕ, τάζουν «λαγούς με πετραχήλια» για να κλέψουν την ψήφο του λαού. Γι' αυτό και οι εκλογές του Οκτώβρη έχουν μεγάλη πολιτική σημασία.

Δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας. Συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική για μια Αυτοδιοίκηση εντολοδόχο του κεφαλαίου, όργανο επικύρωσης αντιλαϊκών αποφάσεων ή ΑΓΩΝΑΣ για Αυτοδιοίκηση αντίστασης και εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων. Ψήφο λοιπόν στους αγωνιστές και συμπαραστάτες του λαού για μια Αυτοδιοίκηση λαϊκή και όχι καπιταλιστική.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΩΝΑΣ

Συνταξιούχος

Καλλιθέα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ