Σάββατο 29 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Ερωτες, δάκρυα και παραφορά

Η Αντι Μακ Ντάουελ στην ταινία «Ταραγμένοι ήρωες»
Η Αντι Μακ Ντάουελ στην ταινία «Ταραγμένοι ήρωες»
Στην ταινία του Τζέιμς Αϊβορι «Η κόρη του στρατιώτη δεν κλαίει ποτέ», που θα παρουσιαστεί από την ΕΤ-3 στις 00.20, εστιάζεται σήμερα σχεδόν όλο το τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Κύριο σημείο αναφοράς της ιστορίας είναι η οικογένεια ενός Αμερικανού συγγραφέα που ζει στο Παρίσι στη δεκαετία του '60. Τα γεγονότα που σημάδεψαν τα μέλη της είναι ιδωμένα από τα μάτια της κόρης και χωρίζεται σε τρεις περιόδους, που η καθεμιά έχει πρωταγωνιστές τους άνδρες που καθόρισαν τη ζωή της. Ενας μικρός Γάλλος, ένας υιοθετημένος αδελφός που μπήκε στην οικογένειά της, παρά τις αντιδράσεις της. Και ενώ ο πατέρας ικανοποιείται και γαληνεύει από τους εφιάλτες του πολέμου με την παρουσία αυτού του παιδιού, η μικρή εξ αίματος κόρη αρχίζει να νιώθει την απόρριψη και τον ανταγωνισμό, αισθήματα από τα οποία ποτέ δε θα απαλλαγεί. Παίζουν οι Κρις Κριστόφερσον, Μπάρμπαρα Χέρσεϊ, Τζέιν Μπίρκιν.

Από το ALTER στις 23.00 «Παράφορα ερωτευμένοι» του Νικ Κασαβέτις. Πρόκειται για την πρώτη ή έστω από τις πρώτες ταινίες του «υιού» Κασαβέτις, ο οποίος βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του επιτυχώς. Το θέμα της ταινίας είναι οι γάμοι, οι έρωτες και τα προβλήματα περιθωριακών, απροσάρμοστων ατόμων, που ενώ είναι παθιασμένοι ο ένας για τον άλλον δε θα μπορέσουν να ζήσουν μαζί. Ο Εντι και η Μορίν νομίζουν ότι θα είναι για πάντα μαζί, έστω και αυτό εάν αυτό το «πάντα» εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να έχει διάρκεια. Μια μέρα ένας γείτονας επιτίθεται στη Μορίν, με αποτέλεσμα όταν το μάθει ο Εντι να του ανταποδώσει το χτύπημα και να πυροβολήσει έναν από εκείνους που έτρεξαν να τους χωρίσουν... Αυτή η πράξη θα του κοστίσει δέκα χρόνια από την ελευθερία του, δέκα χρόνια που θα τα περάσει μέσα σε ψυχιατρείο. Πολύ καλές ερμηνείες από τους Σον Πεν και Τζον Τραβόλτα.

Από το MEGA στη 01.15 «Εραστές από παλιά» του Εμιλ Αρντολίνο. Μια χωρισμένη γυναίκα, που εργάζεται στην Ουάσιγκτον και δεν έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τον άνδρα της που σκοτώθηκε σε τροχαίο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, γέννησε μέσα στο πένθος. Μεγάλωσε την κόρη της χωρίς ποτέ να διανοηθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της και παραβλέποντας ότι ο στενότερος οικογενειακός φίλος είναι πάντα ερωτευμένος μαζί της. Με τους: Σίμπιλ Σέπερντ, Ρόμπερτ Ντάουνι, Ράιαν Ο' Νιλ.

Από το MEGA στις 03.15 «Ταραγμένοι ήρωες» της Νταϊάν Κίτον, με την εξαιρετική Αντι Μακ Ντάουελ. Θα γυρίσουμε στα 1960, θα «πεταχτούμε» μέχρι τη Νέα Υόρκη και θα ζήσουμε κοντά σε ένα δωδεκάχρονο παιδί τον Στίβεν, που ζει μέσα σε ένα περίεργο οικογενειακό περιβάλλον. Η μητέρα είναι άρρωστη, ο πατέρας είναι ένας ιδιόρρυθμος εφευρέτης και ο μικρός νιώθει μοναχός και παραμελημένος. Ετσι αναγκάζεται να στραφεί στους δυο εκκεντρικούς θείους του, αναζητώντας την κατανόηση που του λείπει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ