Κυριακή 30 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Αρθρο του προέδρου της ΠΕΜΕΝ Γ. Τούσσα για τους πρόσφατους ναυτεργατικούς αγώνες, την πείρα και την προοπτική του κινήματος των ναυτεργατών, το ρόλο των δυνάμεων υπονόμευσης και υποταγής και τα καθήκοντα του ταξικού κινήματος (σελίδα 8).

Νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων ήρθε στην επικαιρότητα, κυρίως λόγω των κατευθυνόμενων διαρροών από κυβερνητικά στελέχη περί διαφωνιών μεταξύ των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας, που χειρίζονται το θέμα, αλλά που δείχνει ότι η κυβέρνηση υπόσχεται λιτότητα (σελίδα 10).

Αρθρο για τη δημοτική αστυνομία, την οποία επιβάλλει η κυβέρνηση ως έναν ακόμη μηχανισμό καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων υπό την αιγίδα των τοπικών αρχών (σελίδα 12).

Κυβερνητική απόφαση για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ. Εντάσσεται στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της αναδιάρθρωσης του ενεργειακού τομέα και έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού (σελίδα 15).

Αμυντική Στρατηγική Αναθεώρηση σημαίνει αλλαγές στον τομέα «στρατηγικής», που στην περίπτωσή μας είναι «αμυντική» και επομένως στην πράξη έχουμε τροποποιήσεις στις απειλές κατά της χώρας μας και στις κατευθύνσεις και τους στόχους της Εθνικής Αμυνας. Αυτό σημαίνει για τις Ενοπλες Δυνάμεις αλλαγές του Δόγματός τους, δηλαδή των αποστολών, στόχων και προσανατολισμού τους. Μόνο που οι τελευταίες αλλαγές στις Ενοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας υποτάσσονται στις ανάγκες των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών (σελίδες 18-19).

Δύσκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τα οποία, επίσης αναλογικά, πληρώνουν περισσότερα για τις υπηρεσίες υγείας σε σύγκριση με τα άλλα τμήματα του πληθυσμού, ενώ 14-15% του πληθυσμού δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη υγείας και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη και το 6% δεν έχει νοσοκομειακή (σελίδα 24).

Συνέντευξη με τον Β. Γιούμρε, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας, το οποίο σημείωσε σοβαρή εκλογική άνοδο στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της Τσεχίας και ο οποίος υπογραμμίζει ότι τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού δε σβήνονται από τη μνήμη του λαού (σελίδες 28-29).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ