Τρίτη 2 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
«Επιχείρηση» ποινικοποίησης της απεργίας

Η διοίκηση της ΕΙΙΡΑ κατέθεσε αγωγή κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ

Παράνομη και καταχρηστική επιχειρεί να βγάλει η διοίκηση της ΕΙΙΡΑ με τους ιδιοκτήτες έξι ραδιοφωνικών σταθμών την απεργία που έχει κηρύξει για σήμερα στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Αττικής η ΠΟΣΠΕΡΤ. Η 24ωρη απεργία έχει αποφασιστεί για σήμερα από τις έξι το πρωί στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αττικής, που δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας με την ΕΤΕΡ. Οπως αναμενόταν μετά την απόφαση της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΕΤΕΡ (Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας) η διοίκηση της ΕΙΙΡΑ (Ενωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοσταθμών) προσέφυγε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να βγει η απεργία παράνομη. Μέχρι αργά χτες το βράδυ αναμένονταν να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Τις δικαστικές διώξεις καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους η ΕΣΗΕΑ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΕΤΕΡ. Με το σύνθημα «όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης», η ΠΟΣΠΕΡΤ επισημαίνει πως για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες με αφορμή την καθ' όλα νόμιμη απεργία που κήρυξε η ΕΤΕΡ που ανήκει στη δύναμη της ΠΟΣΠΕΡΤ, η διοίκηση της ΕΙΙΡΑ και έξι εργοδότες του χώρου της ιδιωτικής ραδιοφωνίας («Galaxy», «Nitro», «Geronymo Groovy», «Sfera» και «Δίφωνο») κινούνται δικαστικά εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η διοίκηση της ΕΙΙΡΑ και οι ιδιοκτήτες των έξι ραδιοφωνικών σταθμών στην αγωγή που άσκησαν εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ ζητούν επίσης αποζημίωση από τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ ύψους 1 εκατ. δρχ., αποζημίωση από την ΠΟΣΠΕΡΤ ύψους 60 εκατ. δρχ. «ένεκα ηθικής βλάβης» και κράτηση έξι μηνών για τον πρόεδρο και τη γγ γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ. Και όλα αυτά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τη στιγμή που με ορισμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως «ΣΚΑΪ», «Μελωδία», «Βίλατζ» και «Λάμψη», έχουν υπογραφεί συμβάσεις, ενώ συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με άλλους σταθμούς. Χτθες υπογράφηκαν ΣΣΕ με τον «902 Αριστερά στα FM» και το «Σπορ FM». Να σημειωθεί ότι στο Λεκανοπέδιο της Αττικής έχει χορηγηθεί άδεια σε 35 ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Για προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης των τεχνικών στο χώρο του ελληνικού ραδιοφώνου μιλά σε σχετική ανακοίνωσή της και η ΕΤΕΡ. Η διοίκηση της ΕΙΙΡΑ, όπως τονίζει, χρησιμοποιεί την προσφιλή της τακτική του «διαλόγου» όπως αυτή την εννοεί με την άσκηση αγωγής εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Τη συμπεριφορά της ΕΙΙΡΑ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η ΕΣΗΕΑ, τονίζοντας ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επιχειρούμενη από την εργοδοσία αντιμετώπιση των εργατικών διαφορών και των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων με την απειλή δικαστικών αποφάσεων και διώξεων και την υποκατάσταση του διαλόγου με αυταρχικές ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ