Τρίτη 2 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Το βαμβάκι θέλει τον αγώνα του

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ για τους βαμβακοπαραγωγούς στο Δήμο Οινιαδών, με ομιλητή τον Βαγ. Μπούτα

«Δύο πράγματα χρειάζονται για να λυθεί στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε: αγώνας και ισχυρό ΚΚΕ». Αυτά ήταν τα λόγια που τόνισε ο Βαγ. Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε προχτές Κυριακή η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στο δήμο Οινιαδών Μεσολογγίου, με θέμα το βαμβάκι και τις πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ και στη διάρκεια της οποίας αναπτύχτηκε πλούσιος διάλογος και προβληματισμός.

Στην ομιλία του ο Β. Μπούτας είπε ανάμεσα σε άλλα: «Αν δεν αλλάξει αυτή η πολιτική δεν πρόκειται να ορθοποδήσει ο μικρομεσαίος αγρότης. Δεν είναι εύκολο. Θα πρέπει, όμως, ο καθένας να σκεφτεί και πολιτικά και συνδικαλιστικά. Αν το ΚΚΕ είχε μεγαλύτερο ποσοστό από 5%, οι αγώνες θα ήταν μεγαλύτεροι, η επιρροή του στους αγρότες, αλλά και γενικότερα, θα ήταν μεγαλύτερη, επομένως με πιο δυναμωμένους αγώνες θα πίεζε περισσότερο. Αν στις ενώσεις και στους συνεταιρισμούς είχε μεγαλύτερη δύναμη θα πίεζε, ώστε οι ενώσεις και οι συνεταιρισμοί να εναντιωθούν στην αντιαγροτική πολιτική και όχι να είναι βοηθοί σε αυτή. Αν οι δήμαρχοι και οι νομάρχες που στηρίζονται από το ΚΚΕ είχαν μεγαλύτερη δύναμη, ο αγώνας θα είχε μεγαλύτερη δύναμη».

Το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε επίσης πως το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει ότι τα πράγματα θα έφταναν για τους αγρότες σε αυτό το σημείο, γιατί στόχος της ΕΕ, της κυβέρνησης αλλά και της ΝΔ και του ΣΥΝ είναι να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια και οι εμποροβιομήχανοι να εκμεταλλεύονται το φτηνό αγροτικό προϊόν, πουλώντας το πανάκριβα στους άλλους εργαζόμενους, καταναλωτές. Ασκησε κριτική στην κοινή αντιαγροτική πολιτική που έχουν ακολουθήσει κυβέρνηση, ΕΕ και ακόμα η ΝΔ και ο ΣΥΝ, αποκαλύπτοντας το γεγονός ότι οι αποφάσεις και οι κατευθύνσεις των πολιτικών αυτών έχουν σαν στόχο το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, τη μείωση του αγροτικού πληθυσμού, ενώ επίσης, έκανε αναφορά στα ειδικότερα προβλήματα των βαμβακοπαραγωγών. Επισήμανε, ακόμα, ότι πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι βαμβακοπαραγωγοί αλλά ο παραγωγός κάθε προϊόντος. Η «κόκκινη κλωστή» που διαπερνά όλες τις πολιτικές για όλα τα προϊόντα είναι ο περιορισμός, τα πρόστιμα, οι χαμηλές τιμές και τόνισε πως ο αγώνας των αγροτών θα πρέπει να είναι κοινός ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ