Πέμπτη 4 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης

Σε δύο χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου που στεγάζει την Εθνική Βιβλιοθήκη, την έναρξη των οποίων εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Π. Ευθυμίου. Το συνολικό κόστος του έργου είναι 1.700.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από τις δημόσιες επενδύσεις.

Στο μεταξύ, εκκρεμεί η υπόθεση της απόκτησης νέου κτιρίου που θα στεγάσει την Εθνική Βιβλιοθήκη, καθώς σήμερα χιλιάδες πολύτιμοι τόμοι φυλάσσονται σε δύο αποθήκες και όπως έχουν καταγγείλει στο παρελθόν εργαζόμενοι, όχι στις ιδανικότερες συνθήκες. Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, για το νέο κτίριο εξετάζονται τρεις προτάσεις για το χώρο της Πανεπιστημιούπολης, για ένα κτίριο του υπουργείου Παιδείας στην οδό Πειραιώς και για ένα χώρο στο Γουδί, με αυτή της Πανεπιστημιούπολης να προηγείται στην προτίμηση. Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας δεν είναι σε θέση να δηλώσει πότε θα προχωρήσει η δημιουργία του νέου κτιρίου.

Ο υπουργός Παιδείας παρουσίασε τη νέα μορφή που θα έχει η Εθνική Βιβλιοθήκη μετά την αποκατάσταση του κτιρίου, ωστόσο όπως φαίνεται, οι αλλαγές στη λειτουργία θα ακολουθήσουν την αλλαγή και του τρόπου διοίκησης, με τη μετατροπή της σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, πράγμα που έρχεται σε σύγκρουση με τις διακηρύξεις περί πολύτιμης εθνικής περιουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ