Κυριακή 7 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Στο πλευρό της «Συμπαράταξης»

Ο Ιωάννης Βαβούρας, πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου
Ο Ιωάννης Βαβούρας, πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου
Πλατιά απήχηση βρίσκει στους ανθρώπους της εργαζόμενης διανόησης το κάλεσμα της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε μια πόλη για το λαό της. Μπροστάρηδες ο καθένας στο χώρο του, άνθρωποι που παράγουν πολιτισμό, δηλώνουν έτοιμοι για την αναμέτρηση της Αθήνας και δηλώνουν στον «Ριζοσπάστη».

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Καζάκος: «Η Αθήνα μπορεί πραγματικά να γίνει διαφορετική, όπως όφειλε να γίνει από πολύ παλιά, από τα πρώτα χρόνια της. Αλλά σχεδιάστηκε και "αναπτύχθηκε" με γνώμονα το ιδιωτικό συμφέρον και τη συναλλαγή, και όχι με βάση το συμφέρον των δημοτών. Εμείς παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το ανθρώπινο πρόσωπο της Αθήνας. Να μην ξεχνάμε ότι Αθήνα είναι ο λαός που την κατοικεί. Τα κτίρια, οι δρόμοι, τα μνημεία, τα προβλήματα έχουν ένα μέτρο: Τους κατοίκους της πόλης. Με αυτή τη βάση, μ' αυτή την προοπτική, μπορούμε να προσφέρουμε πραγματικά στις ανάγκες των δημοτών, λύσεις των προβλημάτων. Βέβαια, να μην είμαστε υπεραισιόδοξοι ότι οι λύσεις θα έρθουν εύκολα. Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά δεν έχουμε κι άλλη επιλογή από το να αγωνιζόμαστε γι' αυτές τις λύσεις. Θα δώσουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις και ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μια πολύ δυνατή εκπροσώπηση της "Συμπαράταξης" στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο».


Ο πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Γιάννης Βαβούρας: «Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα της "Συμπαράταξης" γιατί θεωρώ ότι εκφράζει το δημοκράτη Αθηναίο πολίτη. Εκφράζει τις προσδοκίες του για το μέλλον αυτής της πόλης».

Η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη: «Η "Συμπαράταξη" είναι ο πιο υγιής πολιτικά χώρος και το έχει αποδείξει. Αρα η παρουσία μου είναι αυτονόητη και αναγκαία. Ολοι οι καλλιτέχνες θα πρέπει να "τοποθετούμε" τις "παρουσίες" μας εκεί όπου υπάρχει υγεία, υπάρχει ελπίδα, αγώνας, όπου υπάρχει το καλό. Η Αθήνα μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Φυσικά διάφοροι έκαναν ό,τι μπόρεσαν για να τη διαλύσουν, αλλά πάντα υπάρχει ελπίδα. Επιδέχεται μεγάλης βελτίωσης».

Η ηθοποιός Ελένη Φιλίνη: «Η Αθήνα γνωρίζουμε όλοι - το ζούμε - ότι δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να βελτιωθούν. Εύχομαι καλή επιτυχία στη "Συμπαράταξη" και στον Σπ. Χαλβατζή γιατί πιστεύω ότι είναι πολύ ικανός και ουσιαστικά αγωνίζεται για τον άνθρωπο».

Η αρχιτέκτονας Ρένα Λευκαδίτου: «Είμαι εδώ γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η "Συμπαράταξη" είναι η μόνη δημοτική κίνηση στην Αθήνα που διεκδικεί το δήμο όπως τον εννοούμε εμείς. Η μόνη που όλα τα προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε, πήρε μέρος σ' όλες τις κινητοποιήσεις των δημοτών για τη διάσωση των ελεύθερων χώρων που απέμειναν. Απέδειξε στην πράξη ότι είναι μακριά απ' όλα τα ιδιωτικά συμφέροντα, που κατάντησαν την πόλη όπως είναι σήμερα».


Ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος
Ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος

Η ηθοποιός Ελένη Φιλίνη
Η ηθοποιός Ελένη Φιλίνη

Η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη
Η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη

Θ. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ