Τετάρτη 10 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το θέατρο στους δήμους

Τον «Ορέστη» του Ευριπίδη παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, αύριο, στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, μουσική Νίκου Κυπουργού και σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ. Στο ρόλο του Ορέστη ο Γιάννης Βούρος και στο ρόλο της Ηλέκτρας η Αγλαΐα Παππά. Παίζουν επίσης: Τζένη Δριβάλα, Περικλής Μουστάκης, Γιώργος Τσαπόγας, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Ερατώ Πίσση, Πέτρος Πετράκης, Χρήστος Λίγκας, Γιώργος Κορμανός, Ειρήνη Σπανουδάκη, Αλεξία Κόκκαλη, Βερόνικα Ηλιοπούλου και Ελένη Καμηλάρη. Η φωνή του Διονύση Σαββόπουλου ακούγεται στο ρόλο του Απόλλωνα.

  • Τη σπαρταριστή κωμωδία «Ερωτευμένοι Μυλωνάδες» παρουσιάζει σήμερα το «Θέατρο της Ημέρας», στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Δήμου Ζωγράφου. Η απόδοση του κειμένου είναι του Γιώργου Χατζηδάκη, η σκηνοθεσία της Αννας Σωτρίνη, τα σκηνικά - κοστούμια της Ανδρομάχης Μοντζολή, η μουσική του Γιάννη Δροσίτη, οι χορογραφίες του Πέτρου Γάλλια και οι φωτισμοί του Πωλ Γραμμένου. Παίζουν: Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Γιώργος Κυριακίδης, Αντώνης Περπινιάς, Πέτρος Δαμουλής, Ντότυ Πριόνα, Μαρίνα Μπακοπούλου, Γεράσιμος Κίκλης, Μαριλίζα Χρονέα.
  • Την κωμωδία του Δ. Κ. Βυζάντιου, «Ο Κόλαξ», παρουσιάζει από τις 16 έως τις 24 Ιουλίου (9μμ) το «Θέατρο Τέττιγες» στο θερινό θέατρο του Δήμου Ζωγράφου. Η σκηνοθεσία είναι του Λεωνίδα Βαρδαρού, τα σκηνικά του Δημήτρη Σεβαστάκη και της Ελευθερίας Ράπτου, η οποία έκανε και τα κοστούμια και η μουσική επιμέλεια του Ορέστη Χατζηνάκη. Παίζουν: Δ. Παλαιοχωρίτης, Κ. Κούτσιου, Μ. Θεοδώρου, Γ. Νικολάου. Λ. Ριζοπούλου κ.ά.
  • Σήμερα και αύριο (9.30μμ) στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς του Δήμου Χαλανδρίου φιλοξενούνται οι «Αχαρνής» σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη, μετάφραση Νίκου Αναστασόπουλου, σκηνικά Αριάδνης Βοζάνη, κοστούμια Μπιάνκας Νικολαρεΐζη, χορογραφίες Βάλις Παπαχρήστου και Φώτη Νικολάου, μουσική και ελεύθερη απόδοση χορικών Διονύση Τσακνή και μουσική διδασκαλία Μ. Θεοδωράκη. Παίζουν οι: Γ. Αρμένης, Ν. Μπουσδούκος, Ντ. Καρύδης, Β. Χαλακατεβάκης, Κ. Μπάρας, Π. Βασιλειάδης κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ