Πέμπτη 11 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ
«Φουσκοθαλασσιές»

Τις συνέπειες της τρικυμίας εν μέσω καλοκαιριού που ξέσπασε στους κόλπους της Εθνικής ομάδας Ανδρών του πόλο, καλούνται πλέον να μετρήσουν οι αρμόδιοι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Η κίνηση των 9 πιο παλιών διεθνών να ζητήσουν την αντικατάσταση του ομοσπονδιακού τεχνικού Κούλη Ιωσηφίδη, αρχικά με μια μεταβατική λύση και αργότερα με ξένο τεχνικό, τάραξε τα νερά εν μέσω του Γουόρλντ Λιγκ και ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου, που θα γίνει τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα οι Αντώνης Βλοντάκης, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, Νίκος Δεληγιάννης, Θοδωρής Καλακώνας, Γιάννης Θωμάκος, Γιώργος Ρέππας, Γιώργος Αφρουδάκης, Δημήτρης Μάζης, Τάσος Σχίζας ζήτησαν από τον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ), Δημήτρη Διαθεσόπουλο, την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Η απάντηση του Διαθεσόπουλου ήταν κατηγορηματική ότι «αυτές οι αλλαγές δε γίνονται μεσούσης της περιόδου, αλλά στην αρχή και στο τέλος αυτής».

Μετά τα γεγονότα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κούλης Ιωσηφίδης και ο βοηθός του Παναγιώτης Μίχαλος υπέβαλαν τις παραιτήσεις του προς το ΔΣ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για λόγους ευθιξίας και δεοντολογίας, όπως τόνισαν. Ομως αυτές δεν έγιναν δεκτές, ενώ παράλληλα -σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε- οι δυο τεχνικοί πήραν την εντολή από την ΚΟΕ να «προχωρήσουν απρόσκοπτα στο έργο τους».

Μάλιστα μετά την απειλή των 9 παικτών ότι αν δεν υπάρξουν εξελίξεις δε θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, ο Κούλης Ιωσηφίδης κάλεσε 5 νέους παίκτες ενόψει και των δυο αγώνων με την Ιταλία (Παρασκευή και Κυριακή) για την 3η αγωνιστική του «Γουόρλντ Λιγκ». Οι παίκτες αυτοί είναι οι Πολίτης, Καραμπέτσος, Ελμισιάν, Χατζηδάκης, Κόχειλας.

Ρέππας: Πρόβλημα ασυνεννοησίας

Το πρόβλημα συνεννόησης και συνεργασίας ήταν τα βασικότερα στοιχεία που κίνησαν τους 9 παλαιότερους πολίστες κατά του ομοσπονδιακού τεχνικού. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις ενός εκ των 9, του Γιώργου Ρέππα, που με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΦΛΑΣ 96» εξήγησε τους λόγους της ενέργειάς τους. «Σίγουρα δε θα προβαίναμε σε μία τέτοια ενέργεια από τη μία στιγμή στην άλλη. Υπάρχει δυσαρέσκεια μεταξύ των παικτών η οποία κρατά χρόνια. Ετσι υπήρχαν δύο δρόμοι. 'Η να συνεχίζαμε χωρίς να κάνουμε ποτέ γνωστό το πρόβλημά μας ή να το εκθέταμε. Ηταν ένα μικρόβιο που όλοι μας πιστεύουμε ότι έτρωγε σιγά - σιγά την ομάδα και το οποίο θεωρούμε ότι πρέπει να το απομακρύνουμε», τόνισε ο διεθνής παίκτης. Μάλιστα ο πορτιέρο της Βουλιαγμένης διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει προσωπικό πρόβλημα με τον Κούλη Ιωσηφίδη, που όλοι τον εκτιμούν σαν άνθρωπο, αλλά στην ουσία εφάρμοσαν αυτά που τους είχε πει ο ίδιος ο τεχνικός στο παρελθόν, ότι όποιος έχει πρόβλημα συνεργασίας να το πει.

Παράλληλα, η πλευρά των παικτών διαψεύδει τα λεγόμενα του προέδρου της ΚΟΕ ότι πρότειναν το όνομα του τεχνικού της Εθνικής Εφήβων, Τάσου Δούμπα, σαν μεταβατική λύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ