Πέμπτη 25 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιορτή μουσικής σε Νεστόριο και Χαλκιδική

Παντελής Θαλασσινός στο Νεστόριο
Παντελής Θαλασσινός στο Νεστόριο
Οπως κάθε Αύγουστο, τα τελευταία 24 χρόνια, έτσι και φέτος, ο Δήμος Νεστορίου Καστοριάς διοργανώνει το River Party στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα, πόλο έλξης χιλιάδων νέων που επιθυμούν να συνδυάσουν την επαφή με τη φύση και την καλή σύγχρονη μουσική. Το ραντεβού φέτος δίνεται τις πρώτες τέσσερις μέρες του Αυγούστου. Στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα, λοιπόν, στο Νεστόριο Καστοριάς, 500 χλμ. από την Αθήνα, σε μια μαγευτική καταπράσινη τοποθεσία στις παρυφές του Γράμμου, χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο συμμετέχουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι περισσότεροι κατασκηνώνουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου έχουν τη δυνατότητα, εκτός από την παρακολούθηση των συναυλιών, να συμμετέχουν και σε άλλες εκδηλώσεις, όπως ημερήσιες εκδρομές στο Γράμμο, διαγωνισμό βουτιάς, αγώνες beach volley κ.ά.

Οσον αφορά στο πρόγραμμα των μουσικών εκδηλώσεων, οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει μια σειρά από πολύ καλές συναυλίες: 1 Αυγούστου: Συναυλία των «Magic De Spell» και του συγκροτήματος «Υπόγεια Ρεύματα». Στις 2 Αυγούστου, συναυλία της μεγάλης κυρίας του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, Χαρούλας Αλεξίου. Στις 3 Αυγούστου, συναυλία των «Πυξ Λαξ» και των Raining Pleasure. Τέλος, στις 4 Αυγούστου, τρεις σημαντικοί καλλιτέχνες και ένα συγκρότημα κλείνουν την αυλαία: Παντελής Θαλασσινός, Διονύσης Τσακνής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και τα «Κίτρινα Ποδήλατα».

  • Συνεχίζεται η γιορτή της μουσικής στη Χαλκιδική, στο πλαίσιο του 10ου Sani Festival, που άνοιξε αυλαία στις 14 του Ιούλη με τον συνθέτη Yann Tiersen και ολοκληρώνεται στις 7 του Σεπτέμβρη με το ρεσιτάλ πιάνου των Μόσχου - Καρύδη. Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής: «Το ταξίδι μιας νότας» με τον Σταύρο Λάντσια υπό τη συνοδεία 15μελούς ορχήστρας και των εξαίρετων μουσικών και φίλων του, David Lynch και Haig Yazdjian στο λόφο της Σάνης, στις 27 του Ιούλη. «Αυτή η νύχτα μένει» με τους Σταμάτη Κραουνάκη, Κώστα Μακεδόνα, Δήμητρα Παπίου και τη μουσικοθεατρική ομάδα «Σπείρα - Σπείρα» σε μια μεγάλη παραγωγή με παλιές και νέες μελωδίες, στο λόφο της Σάνης στις 3 Αυγούστου.

Σταύρος Λάντσιας στη Χαλκιδική
Σταύρος Λάντσιας στη Χαλκιδική
Η κεντρική συναυλία του Sani Festival με το Θάνο Μικρούτσικο και τον Χρήστο Θηβαίο θα πραγματοποιηθεί στο λόφο της Σάνης στις 17 Αυγούστου.

Ακολουθούν: Συναυλία για πιάνο και δύο φωνές με την υψίφωνο Daniela Chihaia και τον τενόρο Grigore Marcovici, στο Συνεδριακό Κέντρο της Σάνης (23/8). Συναυλία για φλάουτο, βιολοντσέλο και πιάνο με τους Ελλη - Μαρία Γεωργιάδου, Αλκηστη Μηλιώνη και Claudio Corbach, στο Συνεδριακό Κέντρο της Σάνης (24/8). Συναυλία για φλάουτο και κιθάρα με τους Παναγιώτη Παναγιώτου και Βασίλη Βαλαβάνη, στο Συνεδριακό Κέντρο της Σάνης (25/8). Συναυλία για κουαρτέτο σαξόφωνων από το Μακεδονικό Κουαρτέτο Σαξόφωνων, στο Συνεδριακό Κέντρο της Σάνης (30/8). Συναυλία για πιάνο με 4 χέρια με τους Θανάση Μπιλιλή και Μαρία Καμπουράκη, στο Συνεδριακό Κέντρο της Σάνης (31/8). Ρεσιτάλ πιάνου με τη Λενιώ Λιάτσου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Σάνης (6/9).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ