Παρασκευή 26 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ
Καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία

Ετοιμάζονται για νέα απεργία την ερχόμενη βδομάδα

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην τεχνική εταιρία ΑΛΤΕ, στο εργοτάξιο της Αττικής Οδού στο Χαλάνδρι, ενώ σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις την ερχόμενη βδομάδα.

Κύρια αιτήματα των εργαζομένων είναι η άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους, μελών της Εργοταξιακής Επιτροπής, η εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής, πενθήμερο - 7ωρο - 35ωρο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν έξι σωματεία από το χώρο των κατασκευών (Συνδικάτο Οικοδόμων, Πανελλήνια Ενωση Χειριστών - Λιπαντών - Εκσκαφέων Γερανών, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών και Γραφείων) επισημαίνουν ότι αν δεν ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματά τους θα πραγματοποιήσουν νέα 24ωρη απεργία στις 30 Ιούλη στην εταιρία ΑΛΤΕ και δίωρη στάση εργασίας την ίδια ημέρα 7-9 π.μ. οι εργαζόμενοι των άλλων εταιριών στο συγκεκριμένο κόμβο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ