Κυριακή 28 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Να ρίξουμε «βόλι» στο δικομματισμό

Ο καπιταλισμός νιώθοντας το τέλος του εξαπολύει τρομοκρατία, πολέμους για να κρατήσει σιδηροδέσμιους τους λαούς, αφαιρώντας κάθε λαϊκή κατάκτηση που υποχρεώθηκε να δώσει στην περίοδο του υπαρκτού σοσιαλισμού. Σέγκεν, ΕΣΕΛΟΝ, τηλεοράσεις, τρομοκρατία, ακρίβεια, ανεργία, σκοταδισμός, ναρκωτικά, πορνεία, παραπληροφόρηση, μισθοφορικοί στρατοί και αστυνομίες πέφτουν πάνω στην εργατιά να τη συντρίψουν!

Ομως «ξυπνά και θεριεύει ο γίγας λαός και σπάει δεσμά κι αλυσίδες». Το στρατόπεδο των λαών ξεπροβάλλει με αγώνες, κινήματα, αντιστάσεις και κατακτά έδαφος, επιτροπές ειρήνης, κινήματα νεολαίας μεγαλώνουν. Το μαρτυρούν Σεβίλλη, Νάπολι κλπ.

Από πέρσι, οι συνεπείς αγωνιστικές συνδικαλιστικές οργανώσεις με το ΠΑΜΕ και πρωταγωνιστή το ΚΚΕ, προχωρούν ασυμβίβαστα, χωρίς ανάπαυλα, για πολιτική που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων στη χώρα μας. Τούτο το καλοκαίρι πολλές μάχες δίνονται. Μάχη για το Ασφαλιστικό, Εργασιακό, Παιδεία, Υγεία, Φορολογικό, Ιδιωτικοποιήσεις, άλλες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και το φθινόπωρο έρχεται η μάχη της αυτοδιοίκησης.

Η μάχη αυτή έχει μεγάλη σπουδαιότητα και διπλό σκοπό. Να καταδικάσει το δικομματισμό και στους δύο γύρους και να προωθήσει τη συσπείρωση του λαού για το Λαϊκό Μέτωπο, το αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο στον καπιταλισμό. Η μάχη της Αυτοδιοίκησης μας δίνει όπλο, που, αν το χρησιμοποιήσουμε καλά, μπορούμε να δώσουμε ένα ηχηρό χαστούκι στο δικομματισμό. Γι' αυτό πρέπει να επιστρατευτούμε όλοι, νέοι και γέροι, άνδρες και γυναίκες. Με το όπλο της ψήφου, σημαδεύοντας σωστά, να κάνουμε την αγανάκτηση μας βολή φαρμακερή κατά του δικομματισμού και ενάντια στα κεντροαριστερά και κεντροδεξιά σενάρια.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - και με τις πλάτες του ΣΥΝ - χαρίζουν δισεκατομμύρια απ' τον κρατικό προϋπολογισμό στο όνομα της σύγκλισης. Είναι υπέρ της επιβολής φόρων από την ΤΑ που τη θέλουν να προωθεί τις αντιλαϊκές πολιτικές τους. Ενώ συμφωνούν να συμμετέχει η χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να είναι νατοϊκό ορμητήριο τα Βαλκάνια. Συμφωνούν ή αποδέχονται τους τρομονόμους σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας.

Ετσι, η μάχη των εκλογών του Οκτώβρη θα δείξει πόσο άξιοι στρατιώτες είμαστε. Να μην προδώσουμε τον αγώνα σαν άλλοι Πηλιο-Γούσηδες, υποκύπτοντας στα ρουσφέτια και ψεύτικες υποσχέσεις που περισσεύουν. Στόχος μας πρέπει να είναι η καταδίκη του δικομματισμού και στους δύο γύρους με δυο βολές και ενίσχυση στο ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ και συνεργαζόμενοι. Το Κόμμα που πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Αντίστασης, του ΕΑΜ που πρωταγωνιστεί και στη δημιουργία του Αντιμονοπωλιακού, αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού Μετώπου, του νέου ΕΑΜ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΩΝΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ