Παρασκευή 26 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ
Περί στρατιωτικής επιχείρησης

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΠΑΡΙΣΙ.-

«Δεν υπάρχει απόφαση ακόμη για επίθεση στο Ιράκ», δήλωνε, χθες, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ υποστηρίζοντας ότι «απομένουν πολλά ζητήματα προς διευθέτηση μέχρις ότου αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι».

Ο Μπλερ επανέλαβε ότι το Ιράκ έχει παραβιάσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, και ότι παραμένει το πρόβλημα των όπλων μαζικής καταστροφής που διαθέτει αλλά και η άρνησή του για επιθεώρηση του οπλοστασίου του. Εντούτοις, απέφυγε να διευκρινίσει αν προτίθεται να φέρει το θέμα μιας επικείμενης επίθεσης σε βάρος του Ιράκ στο Κοινοβούλιο, κάτι που ζητούν επίμονα πολλοί βουλευτές του κόμματός του που διαφωνούν με τη συγκεκριμένη προοπτική.

Λακωνικός εμφανίστηκε για το ίδιο θέμα, ο Γάλλος Πρόεδρος, Ζακ Σιράκ, ο οποίος φέρεται να συζήτησε τη φημολογία περί επίθεσης στο Ιράκ, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στο Παρίσι. Οι δύο άνδρες απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις και ο Σιράκ αρκέστηκε να τονίσει ότι η «Βαγδάτη οφείλει να επιτρέψει την επανάληψη των επιθεωρήσεων του ΟΗΕ στο οπλοστάσιό της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ