Σάββατο 27 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με ευθύνη του πρωθυπουργού η εξαπάτηση των αγροτών

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού

Την αναξιοπιστία της κυβέρνησης, με αφορμή τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για το βαμβάκι και γενικότερα την αγροτική πολιτική, στιγματίζει με χτεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και καλεί τους αγρότες να αντισταθούν στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, υπερψηφίζοντας στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη τους συνδυασμούς του Κόμματος, ώστε να έχουν στο πλευρό τους αγωνιστικές τοπικές και νομαρχιακές αρχές.

Το πλήρες κείμενο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με τις «εξαγγελίες του πρωθυπουργού», είναι το ακόλουθο:

«Την εξαπάτηση των βαμβακοπαραγωγών και όλων των μικρομεσαίων αγροτών ανέλαβε προσωπικά ο πρωθυπουργός επειδή ο υπουργός και οι υφυπουργοί Γεωργίας έχουν πει τόσα ψέματα που δεν έχουν πια καμία αξιοπιστία.

Ο πρωθυπουργός ενώ δεν είπε λέξη για τον αντιαγροτικό κανονισμό του βαμβακιού που θα ισχύει και τα επόμενα χρόνια και θα έχει τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα, υποσχέθηκε συμπληρωματική εθνική επιδότηση για την περσινή σοδειά, με την έγκριση της ΕΕ, όταν γνωρίζει ότι τέτοια έγκριση δεν πρόκειται να δοθεί.

Ταυτόχρονα υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα "αγωνιστεί" για να βελτιώσει την πρόταση της επιτροπής για την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ, όταν συμφωνεί με τον αντιαγροτικό της χαρακτήρα και οι διαφωνίες της περιορίζονται σε κάποια επιμέρους σημεία.

Προφανής η προσπάθεια του πρωθυπουργού να συγκαλύψει την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και να υφαρπάξει την ψήφο των μικρομεσαίων αγροτών στις προσεχείς Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, για να την εμφανίσει σαν στήριξη και αποδοχή της πολιτικής του.

Ομως οι μικρομεσαίοι αγρότες και από την προσπάθεια του πρωθυπουργού καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα καλό από την κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα που θεωρούν μονόδρομο την ΚΑΠ και την ΕΕ.

Στις ερχόμενες Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα χειραφέτησης από τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν, υπερψηφίζοντας τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ, τους συνδυασμούς που με συνέπεια αντιστέκονται στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, ώστε να έχουν στο πλευρό τους αγωνιστικές τοπικές και νομαρχιακές αρχές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ