Κυριακή 28 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Η ΥΠΟΘΕΣΗ της «17Ν» συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Παρ' όλ' αυτά, η πλημμυρίδα των πληροφοριών, των στοιχείων, των αναλύσεων και των σεναρίων (με ή χωρίς εισαγωγικά), που βλέπουν τις μέρες αυτές τη δημοσιότητα δεν απαντούν στα μεγάλα και κρίσιμα ερωτήματα (σελίδες 5 - 9).

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ, με ελάχιστες εξάρσεις, και αυτή τη βδομάδα η πτώση των δεικτών στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Η χρηματιστηριακή κρίση προβληματίζει τώρα τους ιθύνοντες, οι οποίοι σπεύδουν να ανασκευάσουν τις εκτιμήσεις τους για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας (σελίδα 14).

ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ των αντιστασιακών γίνεται σήμερα πραγματικότητα: Τα τραγούδια της Αντίστασης, που στήριξαν τους αγώνες του ελληνικού λαού και εξέφρασαν, με την έξαρση που ενέπνεαν, την ίδια την ψυχή του, κυκλοφορούν πια σε ένα μουσικό λεύκωμα με τον τίτλο «Πολεμάμε και τραγουδάμε», που περιλαμβάνει όχι μόνο τους στίχους, αλλά και τη μουσική τους (σελίδα 20).

Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» συζητά με δυο στελέχη του ΚΚΕ, που έλαβαν ενεργό μέρος στις εργασίες του Παγκόσμιου Συνέδριου Ενέργειας 2002, το Νίκο Μπατιστάτο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου και το Μάκη Παπαδόπουλο, αντιπρόεδρο του ΠΣΔΜ-Η και μέλος της Γραμματείας της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (σελίδες 24 - 25).

Ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ των εκλογών στην Τουρκία για τις 3 Νοέμβρη είναι κάτι που δεν εξέπληξε τους πολιτικούς παρατηρητές, τόσο τους εσωτερικούς, όσο και τους εξωτερικούς. Ετσι ή αλλιώς, πάντως, οι εκλογές θα σημάνουν αλλαγές και πολλοί είναι αυτοί, που αναζητούν το περιεχόμενό τους (σελίδες 26 - 27).

Η ΑΛΓΕΡΙΑ διέρχεται μεγάλη κρίση εκτιμά, μιλώντας στο «Ρ», ο Ραχίντ, εκπρόσωπος του Αλγερινού Κόμματος για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό, ενώ, τα «εχέγγυα εκδημοκρατισμού» που παρέχουν στην αλγερινή ηγεσία οι ΗΠΑ και η ΕΕ, με πλείστα ανταλλάγματα, δε συνεπάγονται πραγματικές αλλαγές για τις ολοένα δυσκολότερες συνθήκες διαβίωσης του λαού της Αλγερίας (σελίδες 30 - 31).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ