Τετάρτη 31 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ταλαιπωρία για το δωροαδειόσημο

Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται οι οικοδόμοι και εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες, καθώς το ΙΚΑ αδυνατεί, σε πολλές περιπτώσεις, να καταβάλει το δωροαδειόσημο Αυγούστου. Οπως διαπιστώσαμε στη χτεσινή επίσκεψή μας στο εργοτάξιο της Αττικής Οδού στο Χαλάνδρι, όσοι εργαζόμενοι πήραν να εισπράξουν το δωροαδειόσημο του Αυγούστου οι περισσότεροι πληρώθηκαν μόνο για τον ένα μήνα από τους τέσσερις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε, είτε γιατί οι εταιρίες δεν είχαν προσκομίσει τα σωστά στοιχεία για το νέο μηχανογραφικό σύστημα επικόλλησης των ενσήμων, είτε γιατί και οι υπηρεσίες του ΙΚΑ δεν είχαν φροντίσει έγκαιρα να ειδοποιήσουν τις εταιρίες για τις παραλείψεις που είχαν στα στοιχεία που κατέθεσαν. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα οι παραλείψεις αυτές να ήταν και εσκεμμένες. Γεγονός, πάντως, παραμένει ότι χιλιάδες οικοδόμοι από χτες και μόλις λίγες μέρες πριν την καλοκαιρινή τους άδεια δεν μπορούν να εισπράξουν εξ ολοκλήρου το δωροαδειόσημο.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, που απαιτεί, πέρα από το ποιος και γιατί έχει την ευθύνη, οι εργαζόμενοι να πληρωθούν άμεσα το σύνολο του δώρου που τους οφείλεται χωρίς καμία καθυστέρηση. Από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ, υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα στην καταβολή του δωροαδειόσημου είναι μεμονωμένα και ότι θ' αντιμετωπιστούν τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ