Κυριακή 4 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Skoda Superb Coupe
Γοητευτικό

Μια από τις καλύτερες στιγμές τις ιστορίας της ετοιμάζεται να ζήσει η Skoda που έχει ετοιμάσει το ίσως ομορφότερο αυτοκίνητο που πέρασε ποτέ τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου. Πρόκειται για την έκδοση κουπέ του Superb, της ναυαρχίδας της μάρκας, που είχε παρουσιαστεί στην έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτη, με το όνομα Tudor. Το κουπέ βασίζεται στην 4πορτη μπερλίνα, διαθέτει τις ίδιες περίπου διαστάσεις με τα ξαδέλφια της Φολκσβάγκεν Passat και Audi A6 και προσφέρεται με το 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ή με τον 6κύλινδρο ατμοσφαιρικό 2.8 λίτρων. Πλαισιώνεται από όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα και συνοδεύεται από το υπερσύγχρονο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων τύπου Tiptronic, που λειτουργεί και ως μηχανικό διαδοχικό.

Το σύνολο των εξαρτημάτων προέρχονται από τον όμιλο VW, αλλά αυτό που κάνει το Superb να ξεχωρίζει είναι η πολυτέλεια και το νέο αμάξωμα από τη μέση και πίσω το οποίο μεταμορφώνει προς το καλύτερο τη μάλλον αναμενόμενη μπερλίνα.

Η καμπίνα επιβατών του Skoda Superb Coupe φιλοξενεί αυστηρά 4 άτομα και τόσο ο σχεδιασμός του ταμπλό, όσο και τα υλικά που χρησιμοποιούνται (αλουμίνιο και δέρμα) προσδίδουν το σπορτίβ χαρακτήρα του μοντέλου. Η απόφαση για την παραγωγή του Coupe εξαρτάται από το επιτελείο που πρέπει να βεβαιωθεί ότι θα έχει τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό πωλήσεων, ώστε να του δώσει το «πράσινο φως», αν και η καθολική αποδοχή και τα κολακευτικά σχόλια που απέσπασε από τον ειδικό Τύπο δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για το αν υπάρχει χώρος για ένα τόσο γοητευτικό όχημα και μόνο ζητούμενο είναι αν η μητρική εταιρία επιθυμεί τη διαμόρφωση ενός τέτοιου προφίλ για τη Scoda, αλλά και το κόστος παραγωγής, που θα πρέπει να μείνει σε λογικά επίπεδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ