Κυριακή 4 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΓΟΣ
Θα συνεχίσουμε για ν' αλλάξουμε τη ζωή μας

Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο δήμαρχος Καρδίτσας, Χρ. Τέγος, τονίζει:

«Η πρώτη και βασική μας αρχή είναι ότι είμαστε ένας δήμος με διεκδικητικό προσανατολισμό, στοχεύοντας στην επίλυση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι δημότες μας.

Οπως π.χ. τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την εφαρμογή του νόμου "Ιωαν. Καποδίστριας", δεδομένου ότι ο δήμος μας είναι "Καποδιστριακός". Η κυβέρνηση αποδείχτηκε, και σ' αυτό το θέμα, ανακόλουθη στις υποσχέσεις της. Κι αναφέρομαι στις υποσχέσεις που έδωσε περί έκτακτου οικονομικού προγράμματος, για την ισόρροπη ανάπτυξη των Δημοτικών Διαμερισμάτων. Αξίζει, όμως, να πούμε ότι ο Δήμος Καρδίτσας άφησε ανοιχτά τα γραφεία των κοινοτήτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, ενώ η τιμολογιακή πολιτική στα δημοτικά διαμερίσματα παραμένει χαμηλή, παρά τη λογική, το πνεύμα και την προτροπή του "Καποδίστρια".

Δεν ισχύουν, επίσης, οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για την ανάπτυξη που θα φέρει στον τόπο μας ο "πακτωλός" των κονδυλίων από το Γ' ΚΠΣ, καθώς, εκτός των άλλων, οι προδιαγραφές και οι προϋποθέσεις για να εντάξει έργα ένας δήμος είναι αυστηρές, με αποτέλεσμα, στην πραγματικότητα, να μην μπορούμε να εντάξουμε τ' αναγκαία έργα.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την επίλυση των προβλημάτων του δήμου και των δημοτών μας. Δε δίνουμε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια και στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση - δεν είμαστε και δεν αισθανόμαστε ότι αποτελούμε πόλο εξουσίας - αλλά λέμε ξεκάθαρα στον κόσμο ότι για ν' αλλάξουν τα πράγματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη ζωή τους, χρειάζεται η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις. Κι αυτό μπορεί να γίνει με τον ενωτικό και συντονισμένο αγώνα όλων των λαϊκών στρωμάτων. Απ' αυτόν τον αγώνα η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει το δικαίωμα να λείπει.

Αισιοδοξούμε για νέα νίκη της "Νέας Καρδίτσας" στις εκλογές. Την αισιοδοξία μας αντλούμε και από τη λαϊκή αναγνώριση του έργου που έχουμε κάνει και από την απήχηση και την αποδοχή που βρίσκει το ψηφοδέλτιό μας, στο οποίο συμμετέχουν συντοπίτες μας από διάφορους και διαφορετικούς κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: τη συμφωνία στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας και τη θέληση και την αποφασιστικότητα ν' αγωνιστούν για το καλό της πόλης μας».


ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελένη ΤΖΗΚΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ