Κυριακή 4 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Δημοτική αρχή διεκδικητής των λαϊκών συμφερόντων

Η εφαρμογή της «άλλης αντίληψης» για το ρόλο, τη λειτουργία, τη δράση και την προοπτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνέβαλε στην «παραγωγή» ενός πλούσιου και σημαντικού έργου από τη Δημοτική Αρχή Καρδίτσας. Η ψήφος στη «Νέα Καρδίτσα» και η επανεκλογή του κομμουνιστή δημάρχου Χρήστου Τέγου, εγγυώνται τη συνέχιση αυτού του έργου, προς όφελος του λαού της περιοχής.

«Καρπός» της εφαρμογής της «άλλης αντίληψης» - διεκδικητικής, αγωνιστικής, φιλολαϊκής - για το ρόλο, τη λειτουργία, τη δράση και την προοπτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι το πλούσιο και σημαντικό έργο που πέτυχε η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας, με επικεφαλής τον κομμουνιστή δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Τέγο. Ενα έργο που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού της Καρδίτσας, αναγνωρίζεται και εκτιμιέται από τους δημότες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων.

Ιδού, μερικά από τα «ιδιαίτερα χαρακτηριστικά» και τα «αποτελεσματικά όπλα» της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας, τα οποία τη βοήθησαν να πετύχει σημαντικό κι αναγνωρίσιμο έργο:

* Η αντίληψη ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μπορεί και πρέπει να δρα ως φορέας με κοινωνικό περιεχόμενο, ως ενεργός συμπαραστάτης των λαϊκών στρωμάτων στους αγώνες τους.

* Η θέληση κι αποφασιστικότητα για σύγκρουση με τις αντιλαϊκές επιλογές της κεντρικής εξουσίας, για ενεργή αντίσταση στα μέτρα που επιβάλλονται σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του λαού.

Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Χρ. Τέγος
Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Χρ. Τέγος
* Το όραμα για ένα δήμο σύγχρονο, οργανωμένο κι αποτελεσματικό, με ευθύνη και ουσιαστική δυνατότητα παρέμβασης για την επίλυση των προβλημάτων των δημοτών.

Αυτές οι «αρχές» της ήταν που οδήγησαν τη Δημοτική Αρχή Καρδίτσας στην πεισματική άρνηση να μετατραπεί σε «μακρύ χέρι» της φορομπηχτικής πολιτικής της κυβέρνησης και στην επιλογή ν' ακολουθήσει την οδό διεκδίκησης από το κράτος και την πολιτεία, απαιτώντας ό,τι δικαιούται ο δήμος κι έχουν ανάγκη οι δημότες.

Βεβαίως, ο δρόμος της σύγκρουσης με τις αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές, της διεκδίκησης των δικαιωμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της αγωνιστικής συμπαράστασης στους λαϊκούς αγώνες, δεν είναι στρωμένος με «ροδοπέταλα», ιδιαιτέρως όταν έχεις να κάνεις με μια Κεντρική Εξουσία, που θέλει να μετατρέψει τους δημοτικούς άρχοντες σε υποτακτικούς της και τους δήμους σε πρόσθετους μηχανισμούς εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής της.

Και τα εμπόδια που βρήκε μπροστά της η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας - η οποία έχει αντιμετωπίζει πρόσθετες δυσκολίες, καθότι διοικεί ένα δήμο «καποδιστριακό», αφού στο δήμο της πρωτεύουσας έχουν ενταχτεί και πέντε πρώην κοινότητες του νομού - ήταν πολλά. Παρ' όλα αυτά τα κατάφερε και, μάλιστα, πολύ καλά. Δικαίως, λοιπόν, ζητάει ξανά την ψήφο των δημοτών, για να συνεχιστεί και να αναπτυχθεί το πολύ σημαντικό έργο που συντελείται τα τέσσερα τελευταία χρόνια στην Καρδίτσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ