Τετάρτη 7 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

«Εφυγε» από κοντά μας σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη γενέτειρά του Δροσοπηγή Κόνιτσας στις 24 Ιούλη 2002 σε ηλικία 53 χρόνων ο αδελφός μας ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ιωάννη ΒΕΛΛΑΣ. Γεννήθηκε το 1948. Είναι από τα παιδιά που στον καιρό του εμφύλιου, το 1949, μαζί με τη μητέρα μας πήραν το δρόμο της ξενιτιάς για να σωθούν. Πέρασαν από την Αλβανία, Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία και το 1950 συναντήθηκαν με τον πατέρα μας στην Τασκένδη. Εκεί τελείωσε το 11ο Γυμνάσιο και από το 1966 ως το 1967 εργάστηκε ως βοηθός καθηγητή στο τεχνικό τμήμα σε μία από τις έδρες του τοπικού Πολυτεχνείου. Το 1967, έπειτα από εισαγωγικές εξετάσεις μπήκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο «ΝΙΖΑΝΙ» της Τασκένδης. Μετά τριετή φοίτηση, έκανε εξάσκηση σε διάφορα ιδρύματα Μέσης Εκπαίδευσης σε θέματα διδασκαλίας τεχνικού σχεδίου-ζωγραφικής και εργασιακής αγωγής.

Το 1972 πήρε την ειδικότητα του καθηγητή τεχνικού σχεδίου-ζωγραφικής και εργασιακής αγωγής και του απονεμήθηκε ο τίτλος του πτυχιούχου Παιδαγωγικών Επιστημών.

Με την επιστροφή του στην πατρίδα, το 1977, δούλεψε ως σχεδιαστής στην εταιρία ΤΕΜΕΑ, τεχνίτης μονταδόρος στην εταιρία ΜΕΤΕΜ, στα έργα της ΔΕΗ στην Καρδιά Κοζάνης, στα έργα Ε.Α.Β. Τανάγρας, και ως διερμηνέας σε τουριστικά γραφεία.

Το 1980 αναγνωρίστηκε από το ΔΙΚΑΤΣΑ το δίπλωμά του και το 1984, το δικαίωμα διδασκαλίας τεχνικών μαθημάτων. Το Σεπτέμβρη του 1984 διορίστηκε καθηγητής στο 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων από όπου μετατέθηκε, το 1988 στο 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης Αθήνας, ενώ παράλληλα δούλευε και στο Λύκειο της ίδιας περιοχής, με βαθμό Α'.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», 10 ευρώ στο περιοδικό των Πολ. Προσφύγων και 10 ευρώ στο ΚΜΙΕΑ.

Ο αδελφός του Τέλλης και οι αδελφές του

* * *

Στις 2 Αυγούστου 2002 «έφυγε» από κοντά μας ξαφνικά και κατά τρόπο τραγικό, για το ταξίδι χωρίς επιστροφή, η ΕΛΕΝΗ Φραγκιαδάκη-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ. Η ξαφνική της αναχώρηση συντάραξε τον αγαπημένο σύντροφό της Γιώργο, το λατρευτό τους αγόρι τον Παναγιώτη, τα αδέλφια της και όλους όσοι την αγαπούσαν. Και εκείνη και ο σύντροφός της ήταν ανέκαθεν ένθερμοι υποστηριχτές του ΚΚΕ και των αγώνων του.

Οι εξαδέλφες της Νίκη, Ελευθερία και Ειρήνη Κλεόβουλου Δενδρινού, προσφέρουν, αντί για λίγα λουλούδια στον τάφο της, 90 ευρώ στο ΚΚΕ για τους αγώνες του.

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΕΝΥΧΤΑ, από τα στελέχη της παλαιάς φρουράς του ΚΚΕ, ο οποίος καταγόταν από την περιοχή Φιλιατρών Μεσσηνίας, ο Θωμάς Θωμόπουλος πρόσφερε 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των παλαίμαχων αγωνιστών ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, ΓΙΩΡΓΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ και ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ, στελεχών του ΚΚΕ, ο Λεωνίδας Χατζηγεωργίου πρόσφερε στο ΚΚΕ 150 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του πεθερού μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΑΜΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ και του θείου μου ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, καθώς επίσης στη μνήμη της θείας μου ΦΑΝΗΣ ΚΑΛΥΒΑ,προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 30 ευρώ.

Εφη Σταμογιαννοπούλου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ