Σάββατο 10 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
«Εξπρές»... Κεντέρης

Ο Ελληνας αθλητής πήρε το χρυσό με χρόνο που αποτελεί το 2ο καλύτερο όλων των εποχών στην Ευρώπη

Ο Κώστας Κεντέρης τη στιγμή που γράφει ιστορία χτες στο Μόναχο

Sportidea

Ο Κώστας Κεντέρης τη στιγμή που γράφει ιστορία χτες στο Μόναχο
Οτι η κούρσα των 200μ θα εξελισσόταν σε παράσταση για ένα ρόλο, το είχε δείξει από την αρχή των προκριματικών ο Κώστας Κεντέρης. Ομως ο χρυσός Ολυμπιονίκης, παγκόσμιος και από χτες Ευρωπαίος πρωταθλητής έγραψε ιστορία... Οχι μόνο γιατί είναι ο μόνος αθλητής στο αγώνισμα που κατέχει και τους τρεις τίτλους, αλλά και γιατί ο χρόνος του 19.85 αποτελεί τη 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ευρώπη, μετά το ρεκόρ του Ιταλού Πιέτρο Μενέα (19.72). Μάλιστα ο χθεσινός χρόνος του Ελληνα αθλητή είναι ο καλύτερος στην ιστορία του αθλήματος που σημειώνεται σε επίπεδο θαλάσσης, καθώς ο Μενέα το πέτυχε στο Μεξικό (σε μεγάλο υψόμετρο). Ολα αυτά επιβεβαιώνουν και πρακτικά την άποψη που θέλει τον Κώστα Κεντέρη να είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος αθλητής των 200μ στον Κόσμο.

Σε δηλώσεις του μετά τη σπουδαία επιτυχία ο Κώστας Κεντέρης επισήμανε τον έντονο συναγωνισμό που υπήρχε και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να τον οδηγήσει να ξεπεράσει εαυτόν. Μάλιστα αποκάλυψε ότι από την κούρσα του ημιτελικού (20.18) ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι του, αλλά προτίμησε να μην πει τίποτα ούτε στον προπονητή του.

Σημειώνεται ότι στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο πολιτογραφημένος Πορτογάλος Ομπικμπέλου με χρόνο 20.21 και τρίτος ο Βρετανός Ντίβορς με 20.18.

Σπουδαία εμφάνιση, που αφήνει αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον, πραγματοποίησε και η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου στον τελικό της σφυροβολίας. Η Ελληνίδα ρίπτρια, ηλικίας μόλις 20 ετών, αν και κατέλαβε την 7η θέση κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της πετυχαίνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ με βολή στα 66,49. Στο ίδιο αγώνισμα η Ευδοκία Τσάμογλου δεν τα κατάφερε για κάτι καλύτερο και κατέλαβε τη 12η θέση με επίδοση 64,19 μέτρα.

Στον τελικό των 400μ με εμπόδια ο Περικλής Ιακωβάκης προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να κάνει μια ανάλογη εμφάνιση όπως αυτή του ημιτελικού και μια λάθος εκτίμηση στο τελευταίο εμπόδιο τον άφησε τελικά στην 5η θέση με χρόνο 49.09.

Στα 200μ των γυναικών η Ολγα Καϊδατζή δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος. Στα ημιτελικά η Ελληνίδα αθλήτρια ήταν 6η στη σειρά της με χρόνο 23.39.

Εχοντας το στρες της πρώτης συμμετοχής σε σπουδαίους αγώνες η Τάνια Ταμπάκη δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 100μ με εμπόδια (ήταν 7η στη σειρά της με χρόνο 13.18).

Στα 800μ των ανδρών ο Παναγιώτης Στρουμπάκος ήταν άτυχος, καθώς για μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου δεν μπόρεσε να προκριθεί στα ημιτελικά. Ο Ελληνας πρωταθλητής πήρε την 5η θέση στην 4η προκριματική σειρά με χρόνο 1.48.00 και έμεινε 17ος, πίσω από τον Πολωνό Κρόζεκ, που με χρόνο 1.47.98 ήταν ο τελευταίος αθλητής που πήρε την πρόκριση.

Πλήρης απογοήτευσε είχαμε στο μήκος των ανδρών, αφού από τους τρεις εκπροσώπους μας κανένας δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την πρόκριση για τον τελικό. Ο Λούης Τσιατούμας δεν κατέβηκε καν να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού, ενώ ο Τάσος Μακρυνικόλας με επίδοση μόλις 7,41μ. (19η συνολικά) δεν είχε τύχη. Ο Κώστας Κουκοδήμος δεν κατάφερε να κάνει τα σωστά πατήματα και είχε τρία άκυρα άλματα.

Στα 1.500μ η Μαρία Τσίρμπα τερμάτισε έβδομη στην προκριματική της σειρά και με χρόνο 4.12.75 και έτσι έμεινε εκτός τελικού.

Μέτρια εμφάνιση πραγματοποίησε ο Σάββας Πανάβογλου στο Α γκρουπ των προκριματικών της δισκοβολίας. Ο Ελληνας πρωταθλητής έριξε μόλις 54,24μ στην πρώτη βολή (είχε άλλη μία προσπάθεια στα 53,08 και μία άκυρη), κατατάχτηκε 14ος και τελευταίος στο γκρουπ.

Πάλεψε ο Δημήτρης Πιέτρης στα προκριματικά των 110 μέτρων μετ' εμποδίων, αλλά δεν κατάφερε να προχωρήσει. Ο Ελληνας πρωταθλητής κατέκτησε την 5η θέση στη δεύτερη προκριματική σειρά με χρόνο 13.92, ωστόσο δεν ήταν αρκετός για να του χαρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά.

Πρόβλημα στις σκυταλοδρομίες

Ξαφνικά και σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ομάδες της σκυταλοδρομίας 4Χ100 ανδρών και γυναικών ενόψει της προσπάθειάς τους για διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η γυναικεία ομάδα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του «βαρύ πυροβολικού της» που ακούει στο όνομα Κατερίνα Θάνου, αφού χθες οριστικοποιήθηκε η απουσία της. Η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης ένιωσε ενοχλήσεις στο δικέφαλο και αποφάσισε να μη ρισκάρει επιδείνωση του τραυματισμού κι έτσι δε θα τρέξει. Τη θέση της θα πάρει η αναπληρωματική Διακάτου.

Πρόβλημα προέκυψε και στους άνδρες αφού ο Παναγιώτης Σαρρής δήλωσε αδυναμία να αγωνιστεί μετά τον τραυματισμό του στον ημιτελικό των 100 μέτρων κι έτσι τη θέση του δίπλα στους Κεντέρη, Θεοδωρίδη και Γκαβέλα θα πάρει ο αναπληρωματικός Αλέξανδρος Κόντζος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ