Κυριακή 18 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μπροστά τους οι Ταλιμπάν ωχριούν

Στις αρχές του καλοκαιριού προβλήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ένα φρικιαστικό ντοκιμαντέρ, το οποίο αποκάλυπτε τις σφαγές και τους βασανισμούς από Αμερικανούς στρατιώτες ενάντια σε χιλιάδες αιχμαλώτους Ταλιμπάν.

Στο ντοκιμαντέρ - το οποίο έγινε από πρώην δημοσιογράφο του ΒΒC - μεταδόθηκαν συγκλονιστικές σκηνές και μαρτυρίες, οι οποίες είναι επιβεβαιωμένες από Αφγανούς μάρτυρες. Ετσι οι Αμερικανοί, σύγχρονοι ναζί, βασανίζουν κτηνωδώς τους κρατούμενους Ταλιμπάν, αυτούς που άλλοτε εκπαίδευαν μαζί με τη σημερινή εγκάθετη κυβέρνηση της Βόρειας Συμμαχίας, για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Δυστυχώς οι Αμερικανοί, οι οποίοι θέλουν να ονομάζονται και «ανθρωπιστές», ξεπέρασαν σε φρικαλεότητες ακόμα και αυτούς τους ίδιους τους Ταλιμπάν!

Φυσικά και πρέπει να τιμωρηθούν οι Ταλιμπάν, για όλες τις εγκληματικές πράξεις που διέπραξαν μαζί με τους ξένους ιμπεριαλιστές και τη «Β. Συμμαχία», ενάντια στον αφγανικό λαό. Ομως φασιστικές μέθοδοι τέτοιου είδους, που ακολουθούν οι «ειρηνοποιοί» Αμερικανοί φυσικά και μας βρίσκουν αντίθετους. Οι Ταλιμπάν θα 'πρεπε να δικαστούν και καταδικαστούν, για τα εγκλήματα που έκαναν, από τον αφγανικό λαό και όχι να σφαγιαστούν από τους Αμερικανούς. Οι Ταλιμπάν, τώρα, λόγω του θρησκευτικού τους φανατισμού και εθνικισμού αντιστρατεύονται τα συμφέροντα των Αμερικανών και γι' αυτό υφίστανται τις συνέπειες.

Οι Αμερικανοί, όπως παλαιότερα στο Βιετνάμ, στην Κορέα, στη Γιουγκοσλαβία και σήμερα στο Αφγανιστάν, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά το αληθινό τους πρόσωπο. Είναι το αποκρουστικό πρόσωπο του ιμπεριαλισμού και του «ανώτερου» αμερικάνικου «πολιτισμού». Ετσι το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι, ότι άσχετα αν οι Ταλιμπάν και οι ιμπεριαλιστές έχουν κάποτε διαφορετικούς στόχους, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν και η ιδεολογία που εκφράζουν έχει πάρα πολλά κοινά σημεία.

Ομως είναι σίγουρο ότι, όπως όλοι οι μεγάλοι εγκληματίες της ανθρωπότητας τιμωρήθηκαν, έτσι και οι σημερινοί ιμπεριαλιστές, που τους εκφράζουν οι Αμερικανοί και οι συνοδοιπόροι τους, θα τιμωρηθούν. Τη θέση του δικαστή - τιμωρού δε θα την καταλάβουν οι μαριονέτες τους, αλλά οι λαοί όλου του κόσμου.

ΣΑΒΒΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

μαθητής Γ' Λυκείου

Κύπρος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ