Κυριακή 18 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ποιοι υποθάλπουν την τρομοκρατία;

Από το βράδυ που έσκασε η βόμβα στα χέρια του Ξηρού και αμέσως άρχισε το «ξήλωμα» της «17 Νοέμβρη», που 26 τόσα χρόνια ήταν άφαντη, τίποτα άλλο δεν ακούγεται από τα ΜΜΕ, εκτός από το κυνήγι της τρομοκρατίας! Λες και η τρομοκρατία δεν είναι δημιούργημα της ίδιας της καπιταλιστικής κοινωνίας, είτε μέσω των διαφόρων μυστικών υπηρεσιών της, είτε μέσω κάποιων διαχειριστών της εξουσίας, για το μοίρασμα της λείας.

Οι εξουσιαστές συνήθως χρησιμοποιούν την «τρομοκρατία», για να οργανώσουν καλύτερα τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς ενάντια στους εργαζόμενους, σ' αυτούς δηλαδή που παράγουν τον πλούτο και παίρνουν τα ψίχουλα. Και είναι πλέον σ' όλους γνωστό, πόσο η κυβέρνηση αδιαφορεί για τα μεγάλα προβλήματα του εργαζόμενου λαού.

Ενα πολύ αιχμηρό αγκάθι της κοινωνίας μας, μέσα στα τόσα άλλα, είναι και αυτό της ανεργίας. Κυρίως δε, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι και πιο καταπιεσμένοι, δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, γιατί κρέμεται από πάνω τους η «δαμόκλεια σπάθη» της απόλυσης.

Η κοινωνική ασφάλιση δε διασφαλίζει στον ασφαλισμένο στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οποιος βάλει το χέρι στην τσέπη, σε περίπτωση αρρώστιας, πιθανόν να σωθεί, γιατί διαφορετικά μπορεί και να πάει στον άλλο κόσμο.

Η παιδεία είναι γνωστό ότι εξυπηρετεί μόνο τους πλούσιους. Πρόσφατες στατιστικές που έγιναν, δείχνουν ότι τα παιδιά της άρχουσας τάξης και των διαχειριστών της καπιταλιστικής κοινωνίας, είναι αυτά που στην πλειοψηφία τους μπαίνουν στα Πανεπιστήμια ή πάνε για σπουδές στο εξωτερικό.

Η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης του «σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ, δημιουργεί μεγάλα οικονομικά και αξεπέραστα προβλήματα στους μικρομεσαίους και βιοτέχνες, με αποτέλεσμα το κλείσιμο καθημερινά πολλών μαγαζιών και μικροεπιχειρήσεων. Οπότε πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της επιβίωσης.

Γι' αυτό στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, μα και αργότερα στις βουλευτικές, όλος ο αδικημένος και ταλαιπωρημένος εργαζόμενος λαός, συνταξιούχοι, υποαπασχολούμενοι, άνεργοι, νεολαίοι με αβέβαιο μέλλον, πρέπει να ρίξουν «μαύρο» στα μεγάλα κόμματα του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να συσπειρωθούν στα μικρά, εκείνα που με συνέπεια και πραγματικούς αγώνες μάχονται για μια καλύτερη ζωή.

ΗΛΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Καισαριανή


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ