Κυριακή 18 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Καιρός ν' αντιδράσουμε

Ευθύμιος Π. Βαλκανάς, Ηλιούπολη. Τελευταία είδαν το φως της δημοσιότητας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι στα εκτελούμενα ή εκτελεσθέντα ήδη μεγάλα έργα, όπως η ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου, το «Ελευθέριος Βενιζέλος», η Αττική Οδός, η Εγνατία κλπ, υπερτριπλασιάστηκαν τα κονδύλια των αρχικών προϋπολογισμών. Και μιλάμε για εκατοντάδες δισεκατομμύρια ή και τρισεκατομμύρια.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: Θα συνεχιστεί αυτή η κραιπάλη των αριθμών; Και θα ισχυρίζονται οι κρατούντες ότι δεν υπάρχουν οικονομικές δυνατότητες για την επίλυση χρόνιων λαϊκών προβλημάτων; Και εμείς όλοι, ο λαός, θα ήμαστε μεμψίμοιροι θεατές; δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα προσμένοντας ίσως κάποιο θάμα; Θα ανεχόμαστε να είμαστε μια κοινωνία βολεψάκηδων;

Καιρός είναι λοιπόν να αντιδράσουμε! Οι εκλογές έρχονται. Οχι ψήφο λοιπόν στο δικομματισμό. Ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΝΔ. Ψήφο σε μια άλλη πολιτική! Ψήφο στην αντίσταση. Συνεπώς ψήφο στα κόμματα που την εκφράζουν. Μην καμπουριάζουμε και μην υποκρινόμαστε στους δοκιμασμένους και στους συμμάχους τους. Η Ευρώπη του κεφαλαίου δυστυχώς δε γίνεται Ευρώπη των εργαζομένων - των λαών της.

Αγώνας λοιπόν, αντίσταση «και της αυγής το φωτεινό το αστέρι, της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει», όπως έλεγε και ο εθνεγέρτης Ρήγας Φεραίος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ