Κυριακή 18 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εκρηξη φτώχειας στο Μεξικό

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του υπουργείου Κοινωνικής Ανάπτυξης του Μεξικού, περισσότεροι άνθρωποι από το μισό του πληθυσμού της λατινοαμερικάνικης αυτής χώρας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η μελέτη αναφέρει ότι πάνω από 53 εκατομμύρια Μεξικανών, σε σύνολο πληθυσμού περίπου 100 εκατομμυρίων, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και διαθέτουν λιγότερα από 34 πέσο (3,5 δολάρια) για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους.

Οι μισοί από τους φτωχούς Μεξικανούς, δηλαδή περίπου 25 εκατομμύρια άνθρωποι ή το 24,2% του συνολικού πληθυσμού, ζουν σε κατάσταση «απόλυτης φτώχειας» έχοντας μόνο 1,5-2 δολάρια ημερησίως, ποσό ανεπαρκές για να τραφούν σωστά. Ουσιαστικά πεινούν. Το ποσοστό όσων ζουν σε συνθήκες «φτώχειας» είναι υψηλότερο στις αγροτικές περιοχές (42,4%) σε σχέση με τις αστικές ζώνες (9,2%).

Το κριτήριο της «απόλυτης φτώχειας» που χρησιμοποιείται στο Μεξικό διαφέρει από αυτό που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Εθνη και το οποίο ορίζει ως φτωχούς όσους ζουν με ποσό μικρότερο του ενός δολαρίου τη μέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ