Κυριακή 18 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

Συρρίκνωση έως και αφανισμός απειλεί τους μικρομεσαίους αρτοποιούς και αιτία αυτής της κατάστασης είναι η «απελευθέρωση» της αγοράς, η παράδοσή της δηλαδή στο μεγάλο κεφάλαιο, στις αρτοβιομηχανίες, αλλά και στα σούπερ μάρκετ, με τεράστιες συνέπειες και για τους αρτοποιούς και για τους εργαζόμενους καταναλωτές. (σελίδα 12)

Μερική απασχόληση, μη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τρομοκρατία, προσωρινή απασχόληση μέσω του «δανεισμού» των εργαζομένων που πρόσφατα πήρε «σάρκα και οστά», είναι μερικοί μόνο δείκτες της πραγματικότητας και των συνθηκών δουλιάς στα καταστήματα ΜΑΚΡΟ. (σελίδα 15)

Εκλεισαν 19 χρόνια (1η Αυγούστου του 1973), από τότε που έπαψε να χτυπά η καρδιά του Ν. Ζαχαριάδη, του ανθρώπου που επί 25 χρόνια ήταν ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με σημαντική συμβολή στην ιστορία του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος. Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα ένα μικρό αφιέρωμα στο σύντροφο, δίνοντας σύντομα βιογραφικά του στοιχεία και αναμνήσεις της Ηρώς Μπαρτζιώτα. (σελίδες 18-20)

Υστερα από επίμονες προσπάθειες, που ξεκίνησαν το χειμώνα του 1999, το κτίριο του Πειραιά που βρίσκεται στην οδό Αγ. Σπυρίδωνα, Ακτή Μιαούλη και Μπουμπουλίνας, εκεί που πριν από 84 χρόνια έγινε το πρώτο Συνέδριο του ΣΕΚΕ, δηλαδή του ΚΚΕ, χαρακτηρίστηκε με απόφαση του ΥΠΠΟ, εκτός από έργο τέχνης και ιστορικό διατηρητέο μνημείο. (σελίδα 24)

Ανακοίνωση από πλευράς Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ότι το μαοϊκής κατεύθυνσης Κομμουνιστικό Κόμμα Φιλιππίνων και η ένοπλη πτέρυγά του, ο Νέος Λαϊκός Στρατός, προστίθενται στη λίστα των «διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων» που καταρτίζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ (Federal Register, 9 Αυγούστου), αποδεικνύει τις προθέσεις της αμερικανικής ηγεσίας να καταστήσει το σύμπλεγμα των φιλιππινέζικων νησιών και γενικότερα τη Νοτιοανατολική Ασία, ένα ακόμη «μέτωπο», αν όχι το «δεύτερο μέτωπο» της παγκόσμιας εκστρατείας της για πλανητική επικυριαρχία, με πρόσχημα το λεγόμενο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». (σελίδες 30-31)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ