Κυριακή 18 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Σε νέους αγώνες καλεί το ΠΑΜΕ

Μπροστά στην όξυνση των λαϊκών προβλημάτων, οι ταξικές δυνάμεις παίρνουν και πάλι τη σκυτάλη της δράσης. Με συσκέψεις, εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες και με ορίζοντα τις κινητοποιήσεις στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης στις αρχές Σεπτέμβρη, καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Ηδη σωματεία, που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, καλούν σε συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Υπογραμμίζουν την ανάγκη για καθολική καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και ταυτόχρονα αποκαλύπτουν τις βαθύτερες αιτίες της απαράδεκτης αυτής κατάστασης.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ξετυλίγουν τη δράση τους και δείχνουν το δρόμο της συσπείρωσης στα συνδικάτα, της καθημερινής δράσης στους τόπους δουλιάς, της ενημέρωσης και της συζήτησης με τους ίδιους τους εργαζόμενους. Γιατί, τελικά, η μαζική παρέμβαση των ίδιων των εργαζομένων, είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για να ανακοπεί η αντιλαϊκή επίθεση.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της χώρας να απαντήσουν στο κύμα ακρίβειας, στις ανατιμήσεις και την αισχροκέρδεια, που έχουν πάρει πλέον τη μορφή λαίλαπας κατά του εργατικού εισοδήματος. Στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που καθηλώνει τους μισθούς και τα μεροκάματα, που σπρώχνει όλο και μεγαλύτερα τμήματα εργαζομένων στην ανεργία, στην υποαπασχόληση και στην αύξηση της εκμετάλλευσής τους. Στο πλάι τους οι εργαζόμενοι έχουν τους αγρότες, που και το δικό τους νοικοκυριό απειλείται με ξεκλήρισμα, από την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης και ετοιμάζουν, και αυτοί, τους δικούς τους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ