Κυριακή 25 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Αδιαφορία

Βασίλης Ανδρεοσόπουλος, δημοσιογράφος. Είμαι κάτοικος Αγίου Δημητρίου (Μπραχάμι) Αττικής, επί της οδού Ηλιοπούλου και Παπαζαχαρίου αριθ. 8 και διαμένω σ' ένα ισόγειο διαμέρισμα. Με το γράμμα μου αυτό θέλω να διαμαρτυρηθώ έντονα για την αμέλεια του δημάρχου και αντιδημάρχου της πόλης μας, διότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου, τηλεφωνικά και προσωπικά επισκεπτόμενος το Δημαρχείο, δε δίνουν καμία προσοχή στο αίτημά μου, την τοποθέτηση δηλαδή κάδου απορριμμάτων με σκέπαστρο, γιατί πάνω από ενάμιση χρόνο κάτω από το παράθυρό μου και την μπαλκονόπορτα, υπάρχει ένας κάδος ημιδιαλυμένος και χωρίς σκέπαστρο. Ολη τη νύχτα, γάτες, σκύλοι, ποντίκια δίνουν «μάχη» με τα σκουπίδια ξεσκίζοντας τις σακούλες και διασκορπίζοντας τα απορρίμματα, από το μανάβικο, κρεοπωλείο, παντοπωλείο και βιοτεχνία που βρίσκονται στη γειτονιά και βρωμοκοπούν.

Οι αναθυμιάσεις από τη δυσοσμία, μ' έστειλαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» για 15 μέρες, με αναπνευστικό πρόβλημα και με συνέπεια να υποβάλλομαι σε οξυγονοθεραπεία, 15 ώρες το 24ωρο και να κάνω εισπνοές με κορτιζονούχα σπρέι, ακόμα και σήμερα! Πρέπει δε να σημειώσω ακόμα, ότι στη διασταύρωση των δρόμων που κατοικώ εδώ και 11 χρόνια, ποτέ δεν έχει περάσει οδοκαθαριστής του δήμου, με αποτέλεσμα το σκουπιδαριό να «πηγαίνει σύννεφο»!

Καυτά θέματα

Δημήτρης Ξανθόπουλος, Κορδελιό Θεσ/νίκης. Σε πολλές μικροεπιχειρήσεις, συνεργεία, βιοτεχνίες, κτλ., απολύουν τους Ελληνες εργαζόμενους και προσλαμβάνουν αλλοδαπούς με χαμηλή αμοιβή και ανασφάλιστους. Ετσι, το εργασιακό έγκλημα γίνεται «εις διπλούν». Από τη μια μεριά, μένουν χωρίς δουλιά οι Ελληνες πολίτες και, από την άλλη, οι αλλοδαποί χρησιμοποιούνται σαν πολίτες β` και γ` κατηγορίας. Ετσι, παρουσιάζεται και η όξυνση των αντιθέσεων, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες του τόπου, ακόμα και η Εκκλησία, τα τελευταία χρόνια, μας επισημαίνουν τον κίνδυνο της υπογεννητικότητας στη χώρα μας. Δραματικά έχουν μειωθεί οι γεννήσεις σε σχέση με τους θανάτους μάς δηλώνουν, χωρίς, όμως, να εμβαθύνουν και ορίσουν και την αιτία αυτού του φαινομένου, που ο πιο πολύς κόσμος γνωρίζει. Οι αιτίες είναι πολλές, μα η κυριότερη είναι αυτή της ανεργίας που μαστίζει τους νέους και της αβεβαιότητας για το αύριο. Και επειδή οι σημερινοί νέοι έχουν υπευθυνότητα και δε θέλουν να υποφέρουν τα παιδιά, δεν τα φέρνουν στον κόσμο. Είναι απλό. Ας δώσουν κίνητρα στα νέα ζευγάρια τέτοια, ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν οικογένειες με περισσότερα του ενός παιδιά.

Οργανωμένη πάλη

Βαγγέλης Κοσμίδης, Θεσσαλονίκη. Ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να βρει την πυξίδα του, να απαλλαγεί από την υποτέλεια και να ενταχθεί στο αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ο άνεργος δεν είναι λύση να αυτοπυρπολείται και οι απολυμένοι να αυτοεξορίζονται στη Μακρόνησο, αλλά να αγωνίζονται, όπως τότε οι εξόριστοι στα διάφορα ξερονήσια, όπως οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, όπως οι μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ενωτικά, όπως στο ΕΑΜ. Ολα πετυχαίνονται με οργανωμένη πάλη και όλοι και όλα ανατρέπονται, όταν πιστεύεις στο δίκαιο αγώνα που διεξάγεις και ως άτομο και ως σύνολο. Στις επερχόμενες Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές ας γίνει το πρώτο βήμα για όσους ακόμη έχουν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της οργανωμένης πάλης και ας υποστηρίξουν τους συνδυασμούς εκείνους που θα αγωνιστούν και θα παλέψουν για το δίκιο του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ