Παρασκευή 23 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προκαταρκτική για το λαθρεμπόριο στα καύσιμα

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σ. Μπάγιας, με αφορμή τις καταγγελίες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για λαθρεμπόριο, νόθευση και παράνομη διακίνηση πετρελαιοειδών.

Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ισ. Ντογιάκο, ο οποίος ανέλαβε να μελετήσει τις καταγγελίες σχετικά με την ύπαρξη κυκλώματος στο χώρο των πετρελαιοειδών και αν εμπλέκονται κρατικοί υπάλληλοι.

Οι καταγγελίες έγιναν προχτές στη Βουλή από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας κ. Μακρυβέλιο, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών κ. Σεραφειμάκη και την εκπρόσωπο της Ενωσης Επιχειρηματιών Πώλησης Πετρελαιοειδών κ. Αποστολίκα, οι οποίοι μεταξύ των άλλων ανέφεραν ότι το 49% των πρατηρίων διακινεί νοθευμένο πετρέλαιο κίνησης και πως συμμετέχουν τελωνειακοί και κρατικοί υπάλληλοι. Μάλιστα, η Μ. Αποστολίκα δήλωσε ότι ο κλάδος έχει περάσει στα χέρια γκάνγκστερ, ακόμη και γαλατάδικα διακινούν παράνομα καύσιμα και πως το κλέψιμο έχει ξεπεράσει το 1 τρισ. δραχμές. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι πλοίο που έφυγε με καύσιμα για τον Αυλώνα της Αλβανίας επέστρεψε στον Αστακό όπου τα ξεφόρτωσε. Επίσης, ο κ. Μακρυβέλιος είπε πως «λαθρεμπορία χωρίς τη συμμετοχή επίορκων υπαλλήλων δε γίνεται».

Ο Ι. Ντογιάκος οφείλει να μελετήσει τη βασιμότητα αυτών των καταγγελιών και να εξακριβώσει αν προκύπτει διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων και να εντοπίσει τους υπεύθυνους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ