Κυριακή 25 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Υπερδεκαπλασιάστηκαν οι ζημιές της «Deutsche Telekom AG»

Σε ύψος - ρεκόρ έφτασαν οι ζημιές της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής επιχείρησης στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών «Deutsche Telekom AG» στο πρώτο εξάμηνο του 2002, όπως ανακοίνωσε η ίδια η επιχείρηση. Η συγκεκριμένη γερμανική εταιρία είναι υπερχρεωμένη. Αποκάλυψε δε, ότι οι ζημιές της έχουν υπερδεκαπλασιαστεί. Τις ζημιές της η εταιρία τις αποδίδει στις επενδύσεις της για απόκτηση αδειών τηλεφωνίας στις ΗΠΑ και σε δαπάνες που ανέλαβε σχετικά με την εξαγορά της αμερικανικής «VoiceStream». Και φαίνεται πως η κρίση της οικονομίας των ΗΠΑ επέδρασε στην κατάσταση της «Deutsche Telekom», σε συνδυασμό με την αρνητική κατάσταση στο συγκεκριμένο κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Οι ζημίες της γερμανικής επιχείρησης στο εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου του 2002 ήταν μεγαλύτερες από το σύνολο των ζημιών στο 2001. Οι ζημιές το 2001 ήταν ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ αυτές του πρώτου εξαμήνου του 2002 ανέρχονται σε 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ. Στο πρώτο εξάμηνο πέρυσι, οι ζημίες της γερμανικής εταιρίας είχαν ανέλθει σε 349 εκατ. ευρώ.

Ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλός της «Deutsche Telekom» Χέλμουτ Ζίχλερ, σε δηλώσεις του είπε: «Είμαστε υπό πίεση, αλλά δεν πρέπει να επιτρέψουμε νευρικότητα», και συνέχισε με το ότι «διατηρούμε ανοιχτές όλες τις επιλογές μας σχετικά με τη "VoiceStream"».

Η «Deutsche Telekom» σχεδιάζει να ανακοινώσει στις 20 Νοεμβρίου τις ενέργειες που πρόκειται να κάνει προκειμένου να μειώσει το τεράστιο κόστος λειτουργίας της και προσανατολίζεται στην επιλογή της πώλησης μέρους της συμμετοχής της στη «VoiceStream», ενώ σκέφτεται να αποκόψει από τον κύριο κορμό των δραστηριοτήτων της τη μονάδα κινητής τηλεφωνίας «T-Mobile».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ