Σάββατο 31 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα ταξίδια της «Μαρούλας»

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής παρουσιάζει στη φετινή συνάντηση των ΔΗΠΕΘΕ όλης της χώρας, στη Βέροια, την Κυριακή 1 του Σεπτέμβρη στις 9.30 το βράδυ, στο Θέατρο Αλσους, το γνωστό κωμειδύλλιο του Δημητρίου Κορομηλά «Η τύχη της Μαρούλας».

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη, σκηνικά - κοστούμια Ασης Δημητρουλοπούλου, μουσική Γιώργου Μπουντουβή, χορογραφίες Δημήτρη Καμινάρη και φωτισμούς Αργύρη Θέου. Παίζουν: Αλέκος Κολλιόπουλος, Ζωή Ναλμπάντη, Σίλας Σεραφείμ, Κώστας Χατζηδημητρίου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Αιμιλία Βασιλακάκη, Νίκος Ντάλας, Χρήστος Νταρακτσής, Δημήτρης Πάσσος, Μυρσίνη Λαντζουράκη, Μαρία Κορτεσάκη, Ιφιγένεια Μούχτση, Κοσμάς Σταύρου.

Το έργο διαδραματίζεται στην κουζίνα ενός αρχοντικού με πρωταγωνιστές το υπηρετικό προσωπικό. Κυρίαρχος ο έρωτας της όμορφης πλύστρας Μαρούλας για τον Ζακυνθινό αμαξά, Κωνσταντή, κάτω από το βλέμμα του κρυφά ερωτευμένου με τη Μαρούλα μάγειρα του σπιτιού, του Χρήστου. Στο παιχνίδι αυτό προστίθεται η μεγάλης αξίας «πέτρα του σκανδάλου» που φέρνει ο Μπαρμπα-Λινάρδος με σκοπό να την πουλήσει και έτσι να προικίσει την κόρη του Μαρούλα. Ακολουθούν παραστάσεις: 3/9 Συκιές Θεσσαλονίκης, 4/9 Στη Δράμα, 5/9 στις Σέρρες κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ